Дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир
Дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир

Дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир

Натуральний сир у будь-якому виді (твердих чи м’яких сортів) і з будь-якого молока – коров’ячого, козиного чи овечого – дуже корисний для організму людини. Адже у ньому багато кальцію та інших мікроелементів, необхідних для роботи організму. Проте цей продукт у деяких випадках може нашкодити.

Про це розповіла дієтологиня Олена Мовчан в сюжеті ТСН.

Кому варто обмежити вживання сиру?

За словами експертки, домашній сир, особливо дуже жирний, може нашкодити людям з зависоким рівнем холестерину у крові.

Окрім цього, жирний сир дієтологиня рекомендує виключити з раціону тим, хто має захворювання шлунково-кишкового тракту. Лікарка уточнює, що це стосується усіх жирних продуктів.

Сир може нашкодити організму

Також пані Мовчан зазначила, що для здорової людини оптимальна норма вживання сиру на день – близько 150 грамів. Але лікарка радить звертати увагу на його жирність.

Який сир обирати?

У коментарі виданню "Главред" дієтологиня Оксана Скиталінська зазначила, що найбільш корисними для організму вважаються зрілі сири. Усе через те, що у такому сирі значно більше білку, а вміст лактози і молочного цукру – нижчий. Також м’які сири більш жирні, і навпаки тверді сири містять менше жиру, а більше білку.

Окрім цього, лікарка прокоментувала користь домашнього сиру. Пані Скиталінська зазначила, що у такому продукті дуже багато інсуліну. Тому дієтологиня радить їсти його у першій половині дня, коли людина витрачає багато енергії.

Сир може нашкодити організму

Кальцій у сирі може нашкодити

У сирі, як і в інших молочних продуктах, багато кальцію. Цей елемент може нашкодити щитовидній залозі людині, зазначає дієтологиня Світлана Фус.

Через це лікарка не радить зловживати молочними продуктами. Адже надлишок кальцію в організмі загрожує дефіцитом заліза та цинку, кисневим голодом.

Нагадаємо, що дієтологиня розказала, що їсти восени, щоб підняти собі настрій.

Читайте також про те, що дієтолог розповіла, яким продуктам не потрібен холодильник.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом