Як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви
Як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви

Як зіпсувати борщ: названа головна помилка при готуванні української страви

Український традиційний борщ - унікальне блюдо, правильно і смачно приготувати яке вдається далеко не всім досвідченим кулінарам, що вже говорити про новачків.

Подробиці пише видання Today.

Важливий нюанс приготування борщу

Важко уявити будь-який будинок в Україні без борщу в холодильнику або на столі. У сім'ях хоча б раз на тиждень є традиція їсти рідкі страви, серед яких саме борщ займає центральне місце. На жаль, далеко не всі можуть правильно і смачно приготувати, адже, як виявилося, існує один нюанс, який впливає на смакові якості страви. А знають про це одиниці.

М'ясо для борщу-свинина або яловичина

Експерти поділилися інформацією, щоб у кожної жінки виходив якомога досконаліший борщ за смаком. Знавці розповіли, що якість залежить від того, яка основа. Наприклад, якщо готують на м'ясному бульйоні, будь то свинина або яловичина, то ні в якому разі не можна зажарку робити на соняшниковій олії. Тоді борщ виявиться занадто жирним і трохи гірким.   

Яка основа повинна бути у борщу?

Кулінари повинні запам'ятати, що нарізана морква, буряк, цибуля та інші овочі повинні гаситися на воді, а не смажитися на маслі. Просто додайте трохи чистої рідини і тушкуйте до готовності. Але якщо використовуєте звичайний овочевий бульйон або просту воду, тоді можна підсмажити нарізані невеликими шматочками або скибочками овочі.

Не можна смажити овочі на соняшниковій олії, коли готуєте борщ

Жирність від масла перейде в сам борщ, і тоді смак стане приблизно таким же, як вийде з м'ясного бульйону. Звичайно, його ніщо не замінить, навіть приправи, але через брак свіжої свинини можна обійтися більш економним варіантом.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир.

Також ми писали, 5 побічних ефектів зеленого чаю: кому не можна пити категорично.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом