Хто такий Руслан Стефанчук, який очолить Верховну Раду замість Дмитра Разумкова
Хто такий Руслан Стефанчук, який очолить Верховну Раду замість Дмитра Разумкова

Хто такий Руслан Стефанчук, який очолить Верховну Раду замість Дмитра Разумкова

4 жовтня у Верховній Раді заплановано запустити процедуру відставки спікера Дмитра Разумкова. Ініціатори зібрали необхідну третину підписів для його відставки.

Про це розповіла Євгенія Кравчук, народний депутат правлячої партії в ефірі "Україна 24".

Хто може очолити Верховну Раду?

За словами Євгенії Кравчук, найімовірніше, що парламент після відставки Дмитра Разумкова очолить його перший заступник Руслан Стефанчук. Мабуть, на відміну від начальника, у Стефанчука політичні погляди все ще перетинаються з планами "Слуги народу".

Руслан Стефанчук може очолити парламент після Дмитра Разумкова

Розглянути питання про звільнення заплановано на 4 жовтня. В цей же день буде запущена процедура відставки. Оскільки зібрана необхідна третина підписів від кількісного складу Верховної Ради, дозволено голосування. Щоб рішення було прийнято, потрібно як мінімум 226 голосів "за".

Чим не догодив Разумков?  

Коли Зеленський став президентом України, Дмитро Разумков був його ближнім радником і хорошим другом. Але через два роки відносини з рідною партією і особисто главою держави зіпсувалися. За словами Зеленського, Разумков "живе своїм особистим життям", коли є спікером парламенту, що неприпустимо.

Відомо, що питання відставки вирішувалося на з'їзді депутатів "Слуги народу" в Трускавці, там відбувалося збирання підписів. Особисто від себе прохання подав Давид Арахамія. Про паралельні погляди Разумкова на політичний курс країни відомо давно, тому його звільнення було тільки питанням часу.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Дмитра Разумкова "йдуть" у відставку: хто стане новим віце-спікером Ради.

Також ми писали, що Арсен Аваков посміявся над "слугами народу" і пообіцяв повернутися: "Скоро буду".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом