Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого ветерана війни на Донбасі
Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого ветерана війни на Донбасі

Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого ветерана війни на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський розглянув питання помилування 31 засудженого ветерана війни на Донбасі і помилував кожного з них, особисто вивчивши всі кримінальні справи.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Кого помилував президент?

Ініціатива надійшла від Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України, головуюча якої - Альона Вербицька – особисто відвідала приблизно 40% колоній, виправних установ та слідчих ізоляторів, відібравши більше 200 засуджених, які заслуговують помилування. Ретельно вивчивши їх заслуги перед Україною, а також наявність інших пом'якшуючих обставин, Олена Вербицька склала список з 31-го імені, направивши його до Комісії з питань помилування.

Володимиру Зеленському надали на розгляд перелік засуджених ветеранів Донбасу для помилування

Далі цим зайнявся Андрій Гота, керівник Комісії при президентові. Він перевірив, чи не скоювали відібрані ув'язнені тяжких злочинів, наприклад, вбивства. Такі випадки до помилування не підключили, як і ДТП, вчинене у п'яному стані. Далі перелік імен з подробицями кримінальних справ були направлені особисто Володимиру Зеленському.

Президент вивчив історії всіх ув'язнених

Володимир Зеленський, "беручи до уваги ступінь тяжкості скоєних злочинів, термін фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їх сімейний стан, поведінку до скоєння злочину і після засудження, думку органів і установ виконання покарань про доцільність помилування та інші обставини", погодився з переліком і підписав указ про помилування.

Володимир Зеленський помилував 31 засудженого ветерана війни на Донбасі

Як уточнюється в повідомленні, подібний прецедент трапився вперше за новітню історію України. У Консультативній раді вже готують подальші перевірки установ для підготовки подібних списків, причому, прохання про помилування стосуватиметься не тільки ветеранів війни, а представників різних вразливих категорій серед засуджених.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Віктора Януковича нарешті заарештували.

Також ми писали, що колишній "слуга народу" Євген Шевченко сумнівається в тому, що Росія окупувала Крим.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом