Алкоголь і метадон: Речник МВС назвав офіційну причину смерті нардепа Полякова
Алкоголь і метадон: Речник МВС назвав офіційну причину смерті нардепа Полякова

Алкоголь і метадон: Речник МВС назвав офіційну причину смерті нардепа Полякова

Антон Поляков помер у молодому віці попередньо через проблеми із серцем
Фото: Instagram нардепа Полякова

Шевченко підкреслив, що слідчі розглядають дві версії смерті Полякова

В крові народного депутата Антона Полякова, якого 8 жовтня знайшли мертвим на пасажирському сидінні таксі, виявили алкоголь та метадон. Саме поєднання спиртних напоїв та наркотичної речовини й могло викликати гостру коронарну недостатність, від якої помер Поляков. Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ще не дійшли ніяких висновків, розслідування триває, підозри ще нікому не висунуті. З нових даних єдине, що можна сказати, – що судово-медичні експерти повідомили слідству, що в організмі загиблого, крім невеликої дози алкоголю, є така речовина, як метадон. Але який саме метадон, коли він потрапив в організм, стосовно часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого, – ще буде встановлюватися після глибоких досліджень», – сказав Шевченко.

Речник додав, що криміналісти мають провести ще низку поглиблених досліджень. Вони дадуть відповідь на запитання, про який саме метадон йдеться, коли він потрапив в організм, стосовно часу смерті і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого.

Шевченко підкреслив, що слідчі розглядають дві версії смерті Полякова.

«Версії дві – або був злочинний характер смерті, або ні. Або він сам вжив препарат, який можливо став причиною смерті, або його отруїли. Іншого не може бути», – сказав він.

Источник материала
Поделиться сюжетом