"Червона" зона розширюється: ще в декількох областях посилять карантин
"Червона" зона розширюється: ще в декількох областях посилять карантин

"Червона" зона розширюється: ще в декількох областях посилять карантин

В Україні, за прогнозами експертів, ще декілька областей можуть потрапити у «червону» зону карантину вже найближчим часом.

Відповідний прогноз озвучив Юрій Ганіченко — експерт Київської школи економіки, керівник центру економіки охорони здоров’я. Про карантин Юрій поговорив під час онлайн-брифінгу у середу, 13 жовтня. Відео опублікували на сторінці Київської школи економіки у мережі Facebook.

Які області вже у "червоній" зоні

У «червоній» зоні наразі в Україні знаходиться тільки одна область — Херсонська. Там посилені карантинні обмеження запрацюють з п’ятниці, 15 жовтня. Там буде заборонена робота закладів громадського харчування, кінотеатрів, театрів, спортзалів, ринків тощо. Однак є умова щодо вакцинації: якщо 100 % відвідувачів вакциновані, то заборона не діє.

У "червоній" зоні наразі знаходиться Херсонська область

Які області близькі до «червоної» зони

У деяких областях України ситуація з інфікуванням коронавірусом близька до критичної, тому вони теж скоро можуть перейти у «червону» епідзону. Насамперед це стосується Сумської області, оскільки там коефіцієнт виявлення випадків ковіду значно перевищує норму — він вже вищий від 30 %. 

Юрій Ганіченко наголошує, що це дуже високий показник. Він на 50 % перевищує встановлений поріг.

Також до «червоної» зони найближчим часом можуть увійти Житомирська (коефіцієнт виявлення випадків інфікування на 12.10 там становить 26,2 %), Хмельницька (19,7 %), Черкаська (22,3 %) області. Проблеми є в Одеській (21,9 %) та  Дніпропетровській  (20,3 %) областях.

Кілька областей України близькі до "червоної" зони

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Віктор Ляшко знайшов російський слід у низькому темпі вакцинації в Україні.

Також портал MY.UA писав, що у ВООЗ рекомендували третє COVID-щеплення, але не для всіх.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом