6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Коронавірус небезпечний для вагітних: реанімація і передчасні пологи
Коронавірус небезпечний для вагітних: реанімація і передчасні пологи

Коронавірус небезпечний для вагітних: реанімація і передчасні пологи

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я, вагітні жінки більше схильні до ускладнень, якщо захворіють на коронавірусну інфекцію.

Про це повідомляє МОЗ у соціальній мережі Facebook, посилаючись на Центр контролю та профілактики захворювань у США (CDC).

Ризик передчасних пологів

За інформацією першоджерела, якщо вагітна жінка захворіє на COVID-19, у неї на 70% більше ризику померти. Також можливий цілий перелік ускладнень, наприклад, передчасні пологи, що призведе до необхідності госпіталізувати новонародженого в палату інтенсивної терапії.

Плюс самі жінки частіше переносять хворобу в серйозній формі, їх підключають до апарату штучної вентиляції легенів. Тому Центр контролю і профілактики захворювань в США рекомендує обов'язково вакцинуватися, не боячись, що препарат зашкодить здоров'ю дитини в утробі або самій матері.

Коронавірус у вагітних може викликати ускладнені пологи та інші ризики для матері з дитиною

Постійні клінічні дослідження, що вивчають безпеку вакцин COVID-19 і їх ефективність у вагітних, говорять про повну нешкідливість препаратів. Виробники вакцин також збирають і аналізують дані людей, які отримали вакцину і завагітніли, або зробили щеплення вже під час вагітності.

Яка вакцина найбезпечніша?

Вчені виявили, що вакцинація знижує ризик зараження вірусом COVID-19. І рекомендують під час вагітності препарати, виготовлені на платформі мРНК, які допомагають виробляти більше антитіл, здатних захистити дитину.

Вагітні повинні вакцинуватися, не боячись негативного впливу препарату

У МОЗ назвали виробника, чия вакцина в Україні створена на платформі мРНК – це Comirnaty від Pfizer-BioNTech. "Мільйони майбутніх мам по всьому світу прищепилися від ковіда вакциною Comirnaty / Pfizer-BioNTech без будь-яких негативних наслідків для них або дитини", - пишуть у повідомленні представники Міністерства охорони здоров'я і закликають відкинути побоювання.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Денис Шмигаль оголосив рішення про всеукраїнський локдаун.

Також ми писали, що новий штам коронавірусу з Великобританії може стати найбільш заразним за всю пандемію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом