6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вчені назвали вправу, яка допоможе продовжити життя
Вчені назвали вправу, яка допоможе продовжити життя

Вчені назвали вправу, яка допоможе продовжити життя

Останні дослідження показали, що вправа "стійка на одній нозі" допоможе вказати на стан здоров’я та фізичної підготовки організму людини, а також зменшить ризик падіння та потенційно продовжить тривалість життя.

Про це повідомляє The Conversation.

Вправа допоможе виявити проблеми зі здоров’ям

Учені стверджують, що нездатність простояти на одній нозі 20 секунд або довше вказує на підвищений ризик пошкодження дрібних кровоносних судин у мозку. Також втрату рівноваги під час виконання вправи пов’язують зі зниженням розумової активності.

Час, який здорова людина може простояти на одній нозі, залежить від віку. Тому, якщо організм не витримує встановлений для її вікової групи час, це може бути сигналом проблем зі здоров'ям.

Стояння на одній нозі покращує здоров'я

Вправи на рівновагу покращать здоров’я

Вертикальне положення для людини є нестійким. Центральна та периферійна нервові системи отримують інформацію від органів чуття і рівноваги, об’єднують її та передають мозку. Він, у свою чергу, надсилає сигнали до органів опорно-рухової системи, щоб утримати тіло у вертикальному положенні.

Дослідники радять регулярно виконувати вправи на рівновагу, щоб покращити цей алгоритм.

Якщо ви регулярно стоятимете на одній нозі, то через деякий час помітите покращення своїх результатів у різних видах спорту – тенісі, боулінгу, скейтбордингу тощо.

Також вправи на рівновагу зміцнюють м’язи кору і покращують поставу. Особливо корисною стійка на одній нозі буде для людей, які ведуть сидячий спосіб життя, адже усуває його негативні наслідки.

Стояння на одній нозі покращує здоров'я

З чого почати?

Практикувати вправи на рівновагу і отримати хороші результати можна у будь-якому віці. Розпочніть займатися йогою, тай-чи, пілатесом або просто ходьбою від п'ят до носака.

Стійку на одній нозі краще починати біля стіни або стільця. Проте з часом відходьте все далі від опори.

Якщо стійка на одній нозі вам здається занадто простою, то ускладнити вправу можна, закривши очі. Таким чином тіло не зможе покладатися на зір для підтримання рівноваги, а інші органи чуття почнуть працювати краще.

Добре, якщо стояння на одній нозі перетвориться на звичну. Практикуйте вправу, коли чистите зуби або готуєте каву тощо.

Нагадаэмо, що вчені розповіли, яким видом спорту потрібно займатися, щоб прожити довше.

Читайте також, що вчені створили імплант, який допомагає лікувати депресію.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом