В Україні зафіксували найнебезпечнішу мутацію коронавірусу "Дельта"
В Україні зафіксували найнебезпечнішу мутацію коронавірусу "Дельта"

В Україні зафіксували найнебезпечнішу мутацію коронавірусу "Дельта"

Олексій Данилов поділився інформацією, наданою українськими вченими після низки досліджень. Йдеться про поширення мутації штаму "Дельта", яка зараз активна у Великобританії.

Подробиці секретар Ради національної безпеки і оборони розповів в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Де зафіксували перші випадки захворювання?

За словами Олексія Данилова, в п'ятницю вчені змогли на підставі багатьох зразків закінчити дослідження, спрямовані на визначення AY.4.2 - нової мутації відомого штаму коронавірусу "Дельта".

Згідно з результатами, в Україні вже є випадки зараження новим видом штаму, причому, далеко не поодинокі. Найбільше пацієнтів, які підхопили Delta Plus (інша назва мутації), зафіксовано в Тернополі та Львові, тому імовірно поширення починається з Західної України.

Данилов впевнений, що через швидкі темпи зараження мутація в найближчому часі добереться і до Києва. У той час, як багато хто не хоче вакцинуватися, хоча для цього створені всі умови в країні.

Звідки взялася мутація?

Також Олексій Данилов нагадав, що Delta Plus або AY.4.2 вперше з'явилася на території Великобританії, де люди практично масово заражаються саме цим штамом. Поки не вистачає досліджень, щоб визначити, наскільки смертоносним є новий вид. Але відомо, що ймовірність летального результату від нього більше.

Мутацію штаму "Дельта" (Delta Plus або AY.4.2) вчені виявили на території України

Також вчені намагаються з'ясувати, наскільки дієві проти мутації існуючі на даний момент вакцини. Секретар РНБО Данилов закликав українців не гратися зі своїм здоров'ям і життям, не відмовлятися від щеплень і зробити вакцинацію від коронавірусної інфекції.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Ігор Кузін розповів, кому рекомендують вколоти додаткову дозу вакцини.

Також ми писали, що жителі "червоної" карантинної зони отримають інші субсидії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом