В Україні протестують дві нові вакцини проти COVID-19
В Україні протестують дві нові вакцини проти COVID-19

В Україні протестують дві нові вакцини проти COVID-19

27 жовтня на сайті Міністерства охорони здоров'я був опублікований указ Віктора Ляшка про майбутні клінічні випробування препаратів від коронавірусної інфекції, що проводяться в Києві та Вінниці.

Указ доступний для повноцінного ознайомлення на офіційному сайті МОЗ України.

Локалізація та ліквідація COVID-19

До Міністерства охорони здоров'я України була подана заявка до від ТОВ "Санофі-Авентіс Україна" дозволити клінічні випробування кількох нових вакцин від коронавірусної інфекції. Як повідомляється в указі Віктора Ляшка, буде організовано "багатоетапне, модифіковане подвійне сліпе дослідження ад'ювантних рекомбінантних білкових вакцин (моновалентної та бівалентної)".

В Україні випробування нових вакцин проводитимуть п'ять медичних закладів - у Вінниці та Києві

Вже обрані медичні заклади, де планують проводити випробування: київські – "Центр сімейної медицини плюс", "Едельвейс Медікс", "Медбуд-клінік", "Благомед", і вінницькі - "Салютем". Всі дослідження будуть проводитися тільки на випробовуваних старше 18 років.

Що відомо про фірму, яка подала заявку

До Міністерства охорони здоров'я звернулися з ТОВ "Санофі-Авентіс Україна". Відомо, що ця організація є частиною глобальної компанії, яка займається пошуком рішень для лікування і профілактики людей з різними захворюваннями в усьому світі. В Україні філія компанії працює вже більше 20 років.

Віктор Ляшко оголосив про клінічні випробування двох вакцин проти коронавірусної інфекції від "Санофі-Авентіс Україна"

Організація займається розробкою оригінальних препаратів для лікування таких захворювань як діабет, онкологія, серцево-судинні проблеми, рідкісні хвороби та інші. Відомо, що здійснювати контроль за безпекою проведення клінічних досліджень буде перший заступник Віктора Ляшка - Олександр Комарида.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що 94% госпіталізованих через ковіда українців невакциновані.

Також ми писали, що США внесли Україну до списку країн з найвищим рівнем небезпеки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом