Відпочинок в Єгипті: що не можна робити туристам
Відпочинок в Єгипті: що не можна робити туристам

Відпочинок в Єгипті: що не можна робити туристам

Всім туристам, які готуються приїхати на відпочинок в колоритний і унікальний Єгипет, рекомендується ознайомиться зі списком порад, які допоможуть поліпшити відпочинок і не наштовхнутися на негативні враження.

Подробиці пише профільний туристичний портал The Adventurous Feet.

Шахраї і безкоштовний сервіс

По-перше, в Єгипті, як і у всіх країнах світу, є люди, які намагаються нажитися на багатих туристах. У великих туристичних містах і точках снують продавці сувенірів, сумнівні гіди, торговці їжею та одягом, які просять на свою продукцію і послуги більше грошей, ніж потрібно. Не ведіться на підлещування заповзятливих продавців і проходьте повз лавок з блискучими сувенірами.

У Єгипті багато шахраїв, тому остерігайтеся і вивчіть стандартні схеми обману

Запам'ятайте, в Єгипті прийнято давати чайові практично кожному. Навіть якщо просто просите показати дорогу. Безкоштовний сервіс і допомога – не про це місто, тому завжди тримайте в кишені кілька монет місцевої валюти. А взагалі, намагайтеся розплачуватися не доларами або євро, оскільки після конвертації на єгипетські гроші вартість речі зменшується в кілька разів.

Дрес-код і культура

Єгипет - країна ісламу, тому заздалегідь подумайте про одяг, який збираєтеся носити на вулиці. Не треба надягати паранджу, але намагайтеся не оголювати плечі і ноги вище колін. Це особливо стосується відвідування мечетей та інших культових місць.

У Єгипті не купуйте речі біля пірамід і не забудьте поїсти місцевої їжі

Подорожуючи по Єгипті, ставтеся шанобливо до місцевої культури і традицій. Не намагайтеся фотографувати істеричні артефакти або торкатися до них, якщо це суворо заборонено. Їжте традиційну їжу, щоб краще скуштувати унікальність Єгипту. І не здумайте підійматися на піраміди!

Ще бажано не купувати що-небудь біля пірамід, оскільки там продавці заламують ціни практично до небес. Пошкодуйте гаманець і придбайте потрібне в місті.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що подивитися на Хеллоуїн? Топ-5 кращих фільмів.

Також ми писали, що тайванська порностудія зняла фільм для дорослих по "Грі в кальмара".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом