Пільгове розмитнення іномарок закінчилося: що буде, якщо не встигли легалізувати "євробляху"
Пільгове розмитнення іномарок закінчилося: що буде, якщо не встигли легалізувати "євробляху"

Пільгове розмитнення іномарок закінчилося: що буде, якщо не встигли легалізувати "євробляху"

З 11 листопада власники автомобілів на іноземних номерах не можуть скористатися пільговою ставкою на розмитнення. Вони повинні легалізувати машину не пізніше 10 днів після перетину кордону.

Про це пише ТСН.  

Що давала пільгова ставка?

У середині травня 2021 року набрав чинності закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України Про справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування яких є транспортні засоби". За три дні до цього, 12 травня, Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України".

В Україні закінчилася пільгова ставка для розмитнення іноземних автомобілів

Ці документи визначають, що протягом 180 днів з моменту підписання українці можуть розмитнити "євробляху" за пільговою ставкою, яка поширюється на податок на додану вартість та акцизний податок. Для учасників АТО/ООС ця ставка діє 270 днів, тобто, до середини лютого 2022 року.

Штрафи за прострочення розмитнення?

Якщо власник автомобіля не встиг легалізувати машину, йому загрожує немаленький штраф. Патруль має право зупинити автомобіль і виписати 8,5 тисяч штрафу, направляючи запит про прострочення перебування транспорту на території України на митницю. Там складають постанову про виплату 170 тисяч гривень штрафу і передають її до суду.

Митниця накладе штраф у розмірі 170 тисяч гривень за прострочку перебування транспорту в Україні

Якщо суд прийме сторону позивача, власнику іномарки доведеться заплатити повну суму, інакше його майно буде конфісковано. Зауважимо, що розмитнити "євробляху" потрібно протягом перших 10 днів після ввезення її в Україну.   

Раніше портал MY.UA повідомляв, що новий закон заборонить роботодавцю дзвонити або відправляти повідомлення в неробочий час.

Також ми писали, що українські банки блокують рахунки за борги в автоматичному режимі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом