19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
YouTube заблокував пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення» на каналі RT
YouTube заблокував пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення» на каналі RT

YouTube заблокував пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення» на каналі RT

У фільмі були використані кадри з кінофільму «Леонід Кравчук. Сила Позиції», авторські права на який належать «Укркінохроніці».

YouTube заблокував пропагандистський фільм «Україна – вічне сьогодення» після скарги юридичної компанії Law Net, яка представляє інтереси державного підприємства «Укркінохроніка».

Партнерка юридичної компанії Law Net, адвокатка Наталія Гнатюк повідомила «Детектору медіа», що у фільмі «Україна – вічне сьогодення» використані кадри з кінофільму «Леонід Кравчук. Сила Позиції», авторські права на який належать «Укркінохроніці».

«Згідно договіру-доручення, укладеного з державним підприємством "Укркінохроніка", яке є правовласником фільму "Леонід Кравчук. Сила Позиції" ми подали скаргу. У фільмі, який було заблоковано на RT, на російській та англомовній версії, використовуються кадри з аудіовізуального твору, авторські права на який належать "Укркінохроніці". Саме порушення авторських прав було підставою для блокування і YouTube це зробив», – повідомила адвокатка.

Крім того, зараз на розгляді ще одна скарга, подана щодо ютуб-каналу Global Tree Pictures, де також розміщений фільм «Україна – вічне сьогодення».

Читайте також: 

  • Ютуб-канал «Наш» частково заблокований через скарги юридичної компанії. На каналі це назвали «атаками»
  • Телеканал «Наш» звернувся по дозвіл на авторські права лише після часткового блокування свого YouTube-каналу – Law Net

Фільм «Україна – вічне сьогодення» (Ukraine – The Everlasting Present) знімав з нагоди 30-річчя Незалежності продакшн Global 3 Pictures, засновником якого є режисер та продюсер Ігор Лопатьонок. Інтерв'ю у колишніх українських посадовців брала американська журналістка Сімона Манджанте Пападопулос. 1 листопада цей фільм з'явився на каналі документальних фільмів RT.

Героями фільму стала низка українських політиків, зокрема, третій президент Віктор Ющенко, колишні керівники уряду Юрій Єхануров і Валерій Пустовойтенко, ексголова Верховної Ради Олександр Мороз. Також у фільмі з’явились нардеп «ОПЗЖ», колишній заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, одіозний проросійський блогер Анатолій Шарій, колишній міністр часів Віктора Януковича і ексдепутат парламенту Віктор Суслов, депутат парламенту Андрій Деркач, якого США визнали російським агентом.

У фільмі простежуються спроби показати Україну як державу, що не відбулася, акцентується увага на «несамостійності» української влади у всіх сферах життя.   

За даними ЗМІ, поява Віктора Ющенка у цьому фільмі стала можливою тому, що автори фільму ввели в оману експрезидента і його помічників.

Скріншот відео

Источник материала
Поделиться сюжетом