Які небезпечні продукти сприяють виникненню раку і метастаз
Які небезпечні продукти сприяють виникненню раку і метастаз

Які небезпечні продукти сприяють виникненню раку і метастаз

Учені з’ясували, які продукти харчування є небезпечними для людини, оскільки їхнє вживання може вплинути на виникнення ракових пухлин та метастаз.

Дослідження проводили в Кембриджському інституті онкологічних досліджень, передає видання Today.

Всебічне дослідження

Як розповів професор Грег Хеннон, директор Кембриджського інституту онкологічних захворювань, було проведено всебічне дослідження, завдяки якому вчені виявили, що низка продуктів містить небезпечну для організму добавку. Це пальмітинова кислота, яка входить до складу пальмової олії. 

Ця речовина, за твердженням учених, підвищує ризик розвитку ракових пухлин, а також впливає на поширення метастаз в організмі, значно прискорюючи цей процес.

Які продукти містять небезпечну добавку

Найнебезпечніше те, що продукти, в яких містить пальмова олія, продаються у звичайних магазинах і доступні для всіх. Особливо смаколики з пальмовою олією у складі люблять підлітки. Це печиво, шоколад. 

Також це стосується твердого сиру, маргарину, жирів для смаження (наприклад, спеціальний спред, який набагато дешевший від масла, але й набагато небезпечніший для організму). 

Які продукти містять небезпечну добавку пальмітинову кислоту

Вчені з’ясували, що пальмітинова кислота провокує утворення сигнальних мереж за межами пухлини. Крім цього, речовина впливає на трансформацію ракових клітин, приводячи їх у регенеративний стан. Вживання продуктів з пальмовою олією в складі також небезпечне тим, що збільшується ризик поширення метастаз.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Білл Гейтс назвав загрозу, страшнішу пандемії COVID-19.

Також портал MY.UA писав, що вчені з'ясували, яка користь від кави: від трьох чашок на день.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом