10 справ, які потрібно закінчити до Нового року
10 справ, які потрібно закінчити до Нового року

10 справ, які потрібно закінчити до Нового року

Для багатьох Новий рік не просто свято, а символ нового початку. Цей день наче рубіж, коли треба робити підсумки і будувати плани на майбутнє. Щоб зустріти Новий рік 2022 у піднятому настрої та сповненими надій і сподівань, необхідно  завершити усі справи.

Про це повідомляє ТСН.

До Нового року залишилося трохи більше місяця. Тому не баріться і встигніть виконати ці 10 справ до 1 січня, щоб покращити своє життя уже сьогодні.

10 речей, які треба встигнути до Нового року

Віддати борги

До січня краще розпрощатися з усіма боргами. Якщо не виходить покрити їх повністю, то зробіть це хоча б частково. При чому мова йде не тільки про фінансові борги і кредити, а й про навчання, роботу та інше.

Викинути мотлох

У наших будинках з року в рік накопичується все більше речей, які, на справді, нам зовсім не потрібні. Радимо позбутися їх до нового року. Особливо це стосується поломаних чи несправних речей: ручок, що не пишуть, порваного одягу, пошкодженого посуду.

У грудні найкращий час, щоб прибратися на робочому столі, розібрати мотлох на балконі чи у шафі. Місце, що звільнилося, можна буде раціонально використати. Одяг, який ви більше не носите, не варто викидати. Краще віддайте його на благодійність.  

У сучасному світі не можна забути про "прибирання" і у ваших гаджетах: видаліть непотрібні файли чи контакти з телефона, ноутбука чи планшета.

Шкідливі і корисні звички

Якщо ви давно плануєте кинути палити, почати займатися спортом чи вивчати англійську мову, то не чекайте заповітного 1 січня, щоб почати. Зробіть це вже сьогодні, тоді у новому році вам буде за що себе похвалити.

Купити подарунки

На Новий рік прийнято дарувати подарунки друзям і сім’ї. Не радимо чекати кінця грудня. Починайте купувати презенти для близьких уже сьогодні. Так ви зможете зекономити. Якщо в Європі перед святами на місцевих звалюється купа знижок, то в Україні варто чекати підняття цін.

Підготуйте подарунки близьким і прикрасьте дім до новорічних свят

Розпрощатися з минулим

Останній місяць року – найкращий період, щоб остаточно відпустити своє минуле і приготуватися до "нового життя" у новому році: поставте крапку у сварках з колишніми, попрощайтеся із псевдодрузями або заздрісними родичами.

Подарунок для себе

Не тільки ваші близькі заслуговують на подарунок. Перед новим роком ви обов’язково повинні ощасливити в першу чергу себе. Зробіть собі сюрприз. Купіть гарний одяг або річ, про яку мрієте, поїдьте у подорож, відвідайте кіно чи театр, покатайтеся на ковзанах.

Прикрасити будинок

У Європі та США прийнято прикрашати будинок зовні і в середині ще на початку грудня. Українці останніми роками починають готувати оселю до нового року ближче до 25 грудня - свята Різдва для християн західного обряду. Якщо ви не готові зараз ставити ялинку, то почніть з розвішування гірлянд на вікна.

Спланувати витрати

Через гостру нестачу коштів свято може не принести радості. Щоб не довелося позичати і розпочинати новий рік з боргів, навчіться економити і раціонально розприділяти доступний сімейний бюджет.

Заведіть спеціальний зошит, де будете записувати основні пункти витрат, визначте доступну суму на місяць і на тиждень. Намагайтеся вкладатися у встановлені рамки, щоб не було перевитрат. Також оберіть собі ціль, для якої ви збираєте гроші і відкладайте встановлений відсоток з кожного доходу.

Сплануйте святкування Нового року

Зустрітися з друзями

Ще до нового року заплануйте сімейну зустріч або уїк-енд з друзями. Обговоріть плани на майбутнє та згадайте цікаві моменти з року, який закінчується. Але дотримуйтеся карантинних обмежень.

Список завдань

Похваліть себе за все, що зробили у цьому році, та починайте планувати майбутній. У першу чергу – новорічні свята. Щоб канікули не пройшли на дивані, подумайте про активний відпочинок або подорож, домовтеся з друзями чи сім’єю про спільне святкування.

Нагадаємо,  чи буде сніг на Новий рік.

Читайте також, як понад 20 людей стали жертвами ДТП на різдвяному параді.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом