6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Американський Buzzfeed розповів, хто насправді організатор державного перевороту в Україні
Американський Buzzfeed розповів, хто насправді організатор державного перевороту в Україні

Американський Buzzfeed розповів, хто насправді організатор державного перевороту в Україні

Американський журналіст і член медіапроєкту Buzzfeed News Крістофер Міллер розповів, хто готував державний переворот в Україні.

Про це журналіст заявив на своїй сторінці в twitter, посилаючись на власні джерела в Офісі президента.

Імена організаторів державного перевороту

За словами Міллера, ймовірні організатори державного перевороту в Україні - російський офіцер ФСБ Василь Лаптєв та три зрадники з українського МВС:

"Спробу державного перевороту, про яку згадав сьогодні президент Володимир Зеленський, готували офіцер російського ФСБ та три зрадники з МВС України, які перебувають у Криму", - пише журналіст Buzzfeed News.

Міллер навіть назвав імена зрадників, які стали "кураторами" держперевороту: Олексій Васильєв, Василь Грицак й Едуард Федосов. При цьому головним організатором був російський офіцер Лаптєв.

Відомі імена організаторів державного перевороту в Україні. Скріншот: twitter/ChristopherJM

Згадали Ахметова

За словами журналіста, організатори держперевороту збиралися скористатися внутрішньою напругою в Україні для досягнення своєї мети, зокрема згадували боротьбу президента Зеленського і олігарха Рината Ахметова.

При цьому ім’я Рината Ахметова звучить також на записі розмови між "кураторами" держперевороту. Однак ймовірні організатори не говорять про причетність бізнесмена до заколоту, але зазначають, що їм "треба бути готовими вийти на контакт і почати співпрацювати з Ахметовим".

Ринат Ахметов

Повідомляється, що організатори планували 1 грудня розпочати  протести в столиці України на Банковій. Розраховували, що зрештою влаштований безлад приведе до влади наближених до олігарха Ахметова.

Крістофер Міллер додав, що ОПУ передасть аудіозаписи розмов  з доказами до спецслужб США вже цього тижня. Як стверджує джерело, таким чином в Офісі президента хочуть досягти "перемир’я" з бізнесменом.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 26 листопада, під час пресмарафону Володимир Зеленський заявив, що в Україні планувався державний переворот. Його організатори, росіяни спільно із деякими громадянами України, хотіли скинути чинну владу. Також Зеленський додав, що у держпереворот планували втягнути Рината Ахметова.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський повідомив про підготовку держперевороту.

Читайте також, що Володимир Зеленський назвав причину, за якою балотуватиметься на другий термін.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом