Через новий штам "Омікрон" українцям рекомендують утриматися від поїздок за кордон
Через новий штам "Омікрон" українцям рекомендують утриматися від поїздок за кордон

Через новий штам "Омікрон" українцям рекомендують утриматися від поїздок за кордон

Міністерство охорони здоров'я попереджає про виникнення нового коронавірусного штаму під назвою "Омікрон", який поширюється з країн Південної Африки.

Подібності пише "Радіо Свобода".

Заборона виїжджати в деякі країни

Хворих штамом "Омікрон" фіксують в державах Південної Африки, але хвороба поступово пробирається ближче до Європи, зокрема, через туристів, які подорожують по тих територіях і завозять вірус додому. Наприклад, в Бельгії штам з'явився через туриста, який повернувся з Єгипту і Туреччини.

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Південної Африки

Тому, щоб попередити швидке поширення хвороби, принаймні, до тих пір, поки його не вивчать більш глибоко, Міністерство закордонних справ України рекомендує жителям країни утриматися від подорожей в Південну Африку, Ботсвану, Лесото, Мозамбік, Намібію, Зімбабве.

"Українці, які перебувають на території зазначених країн, повинні чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів, бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття в Україну", - уточнено в повідомленні МЗС.

Що відомо про "Омікрон"?

Новий штам "Омікрон" поки мало вивчений, потрібні дослідження для розробки або удосконалення вакцини

Поки що інформації мало. Вчені не можуть сказати достовірно, чи є новий штам більш згубним, ніж інші, чи має мутації. Якщо ті присутні, то, за оцінками вірусологів, вони повинні бути небезпечнішими. Що стосується ефективності існуючих вакцин, то потрібні тижні, щоб перевірити їх дієвість, як і варіанти лікування.

Виробники заявляють, що після вивчення "Омікрону" спробують в більш короткі терміни внести зміни в свої препарати і розробити вакцини, що допомагають подолати захворювання.

Раніше портал MY.UA повідомляв, новий штам коронавірусу "Омікрон": чим він небезпечний?

Також ми писали, що Володимир Зеленський відповів, коли чекати на нову хвилю пандемії COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом