13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Глава МЗС Дмитро Кулеба стурбований найгіршим сценарієм російського вторгнення
Глава МЗС Дмитро Кулеба стурбований найгіршим сценарієм російського вторгнення

Глава МЗС Дмитро Кулеба стурбований найгіршим сценарієм російського вторгнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів онлайн-брифінг з журналістами, на якому обговорив актуальні питання зовнішньої політики країни.

Трансляція доступна на платформі YouTube.

Росія готується до жорстокості?

На заході Дмитро Кулеба висловив власну думку з приводу посилення агресії Росії і наростання військ біля українських кордонів. Політик вважає, що президент РФ Володимир Путін бачить у зовнішній політичній ситуації можливість різко змінити баланс сил, оскільки головні союзники України - Німеччина і Франція – зараз зайняті своїми внутрішніми проблемами.

"Володимир Путін вважає, що зараз Захід слабкий і вразливий. Він може бути впевнений, що пора змінити баланс сил на свою користь. Я вважаю, ми повинні довести, що він помиляється. Ми повинні стримувати Росію і демотивувати її з приводу подальшої агресії", - прокоментував глава МЗС.

Чим стримати російську агресію?

Щоб показати Росії неспроможність і невигідність прямого нападу і жорстокості проти України, партнерам на зовнішній арені було запропоновано ввести в дію пакет санкцій, що складається з трьох пунктів. Перший - політичний: чітко дати зрозуміти, що агресія призведе до негативних для Росії наслідків.

Глава МЗС Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу розповів про поганий сценарій російського вторгнення

Другий - економічний: санкції, невигідні з фінансової точки зору, будуть відразу введені проти країни, якщо вона почне активні дії, що загрожують безпеці України. Третій - зовнішній: поглибити співпрацю з партнерами в оборонній сфері і відвадити Путіна переходити дорогу вагомим європейським країнам.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко висловився про вторгнення РФ в Україну: "Ясно, на чиєму боці буде Білорусь".

Також ми писали, що ДБР взялося за журналіста Юрія Бутусова, який зняв скандальне відео зі стріляниною.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом