В Україні почали  конфісковувати давно розмитнені "євробляхи"
В Україні почали конфісковувати давно розмитнені "євробляхи"

В Україні почали конфісковувати давно розмитнені "євробляхи"

Українські митники почали конфісковувати "євробляхи", розмитнені ще кілька років тому. У АЄС повідомили про вилучення автомобіля, якого розмитнили у 2019-му році.

Про це повідомляють у соцмережах "Авто Євро Сили".

Власник авто розповідає, що у 2019-му році він витратив понад 3,5 тисячі доларів, щоб розмитнити свій автомобіль. Уже наступного року чоловік отримав лист від суду з рішенням про конфіскацію транспортного засобу.

"Євробляхер" додає, що тоді митниця не погодилася на оплату штрафу, який встановили у розмірі вартості автомобіля – 1000 доларів. Спільно з виконавчою службою була проведена конфіскація "євробляхи".

Постраждалий, у якого митниця конфіскувала "євробляху"

Чому конфіскували автомобіль?

Як розповідає юрист Іван Казачук, митна служба має право протягом трьох років від ввезення автомобіля проводити митний аудит, тобто перевіряти документи, на підставі яких транспортний засіб потрапив в Україну.

У згаданому випадку митниця скористалася своїм правом і здійснила перевірку. Але у відомстві виникли питання до довіреності, за якою "євробляху" було ввезено в країну:

"Митниця вирішила, що довіреність на авто підроблена", – розповідає пан Казачук.

Пізніше фіктивність довіреності визнали в апеляційних судах, куди звернувся постраждалий. За словами потерпілого, її підробили громадяни, що ввозили автомобіль. Зараз їх неможливо знайти. Через це автомобіліст досі не може повернути собі машину. 

У свою чергу митниця готова піти на поступки українцю, але тепер, окрім штрафу у розмірі вартості "євробляхи", йому доведеться сплатити ще 33 тис. грн санкцій. Також на автомобіліста падають судові витрати.

В Україні починають конфісковувати розмитнені "євробляхи"

У "Авто Євро Силі" зазначають, що випадок, який трапився, - це небезпечний інцидент. Він ілюструє, що тепер митниця і виконавча служба на таких самих підставах можуть розпочати конфіскацію багатьох уже розмитнених "євроблях".

Нагадаємо, що пільгове розмитнення іномарок закінчилося.

Читайте також, що половина "євроблях" внесена в базу викрадення ЄС.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом