Доктор Комаровський пояснив, чому "Дельта" частіше вражає дітей і молодь
Доктор Комаровський пояснив, чому "Дельта" частіше вражає дітей і молодь

Доктор Комаровський пояснив, чому "Дельта" частіше вражає дітей і молодь

Статистика показує, що в порівнянні з весною 2021 року зараз на штам коронавірусу "Дельта" хворіють переважно діти від 2 років і молодь молодша 30-35 років. Чому так відбувається, розповів відомий лікар Євген Комаровський.

Про це він повідомив в ефірі програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", передає видання "Сьогодні".

Чому частіше "Дельтою" хворіють діти

Євген Комаровський уточнив, що причина хвороби молоді не в тому, що існує багато мутацій штаму, а в процесі вакцинації. Адже навесні 2021 року вся увага була зосереджена на людях похилого віку і вакцинувалися в основному тільки вони, тому зараз стала хворіти молодь.

Євген Комаровський розповів, чому штамом "Дельта" хворіють частіше діти та молодь

Штами вірусу "Дельта" поширюються куди швидше і є набагато небезпечнішими. Люди, яких госпіталізовали, потребують більшої кількості кисню, хоча симптоми хвороби схожі на симптоми звичайного грипу.

Поради при коронавірусі

Євген Комаровський рекомендує не панікувати, якщо ви захворіли коронавірусною інфекцією. А психолог Олена Адамова в інтерв'ю телеканалу розповіла, що дуже важливі повноцінний сон і правильне харчування, а також спокійна реакція і відсутність страху: "Єдина наша зброя - це хороший імунітет і здорова психіка".

Доктор Комаровський дав поради, що робити при хворобі, і чому не можна панікувати

Якщо ви лікуєтеся в домашніх умовах, пам'ятайте, що це необов'язково вводити постільний режим. Не варто змушувати себе їсти або приймати медичні препарати, головне, порадив Євген Комаровський,"систематично використовувати жарознижуючі засоби".

Щоб відновлення не проходило важко, в тому числі психологічне, спробуйте переключити увагу на щось хороше і не загострювати її на факті своєї хвороби.

Раніше портал MY.UA повідомляв, коли можна вакцинуватися після перенесеного COVID-19?

Також ми писали, що новим штамом коронавірусу "Омікрон" заразився повністю вакцинований пацієнт.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом