Як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах: поради експертів
Як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах: поради експертів

Як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах: поради експертів

Ковбаса - улюблений продукт багатьох українців. На жаль, часто виробники додають в неї непотрібні домішки, наприклад, спеції для смаку, різні барвники і консерванти. Але вдома можна визначити, наскільки багато подібних компонентів в купленому продукті.

Подробиці пише Ukr.Media.

Спосіб визначити якість в копченій ковбасі

В першу чергу, варто перевіряти склад. Часто в копчену ковбасу додають різного роду приправи, наприклад, паприку і червоний перець. Якщо їх немає, експеримент спрацює.

Визначити якість копченої ковбаси будинку можна за допомогою горілки

Вдома візьміть склянку і горілку. Відріжте шматочок ковбаси і помістіть в рідину на п'ять хвилин. Після витягніть їжу зі склянки, перемішайте горілку і зверніть увагу на її колір. Якщо він став червонуватий, рожевий або помаранчевий, значить, в ковбасі є барвники і вона не є натуральною. Наступного разу ви будете точно знати, продукт якого виробника не купувати до столу.

Інші лайфхаки перевірити якість

На кухні існує ще кілька варіантів, як дізнатися якість ковбаси. Наприклад, щоб перевірити натуральність, можна використовувати йод. Нанесіть кілька крапель цієї речовини на ковбасу і через пару хвилин ви зрозумієте, чи намішано туди крохмаль. Зазвичай цей інгредієнт додають, щоб в продукті було більше води і менше м'яса.

Якість ковбаси також визначається за допомогою йоду або під час смаження

Якщо колір після нанесення йоду став коричневим, то в продукті немає додаткових сумішей. Якщо колір став синюватим, всередині є велика кількість крохмалю.

Другий варіант, як дізнатися рівень якості, - це посмажити ковбасний виріб. Якщо під час смаження розмір продукту швидко зменшується, значить, там дуже багато непотрібних сумішей, а також вода замість м'яса.

Раніше портал MY.UA повідомляв, легкий новорічний торт без випічки: рецепт приготування з йогуртом.

Також ми писали, премія "Сіль 2021": в Україні обрали найкращі ресторани.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Светлана Мусийко
Редактор новостей
Поделиться сюжетом