19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Раде зарегистрировали закон об ускорении отчуждения земель для строительства дорог
В Раде зарегистрировали закон об ускорении отчуждения земель для строительства дорог

В Раде зарегистрировали закон об ускорении отчуждения земель для строительства дорог

На сайті Верховної Ради зареєстрували проект закону №6422 щодо відчуження земельних ділянок та іншого нерухомого майна задля будівництва доріг.

Ініціаторами законопроєкту є прем’єр-міністр Денис Шмигаль та низка народних депутатів, зокрема: Іванна Климпуш-Цинцадзе (Євросолідарність), Юрій Арістов, Анастасія Радіна, Дмитро Наталуха, Юрій Кісєль, Микола Сольський, Андрій Костін (Слуга народу).

Проєкт має на меті законодавчо урегулювати питання відведення земельних ділянок для будівництва та експлуатації об’єктів транспортної інфраструктури.

Як зазначають автори законопроекту, наразі терміни прийняття рішень про викуп ділянок і нерухомості є доволі тривалими, так само як і терміни розгляду адміністративних позовів про примусове відчуження цих об’єктів для суспільних потреб.

Ухвалення цього законопроекту дозволить значно спростити розгляд позовних проваджень.

– Для прикладу, Харківським апеляційним адмінсудом понад рік розглядалася справа … про примусове відчуження однієї із земельних ділянок для будівництва обходу с. Покровська Багачка Полтавської області.

Півтора року Харківським апеляційним адмінсудом розглядалася також справа про примусове відчуження суспільної необхідності земельної ділянки площею 3,7100 га, – йдеться у пояснювальній записці.

Також до прикладу наводиться те, що будівництво київської великої кільцевої автомобільної дороги відкладається через те, що в зоні будівництва є ділянки, які перебувають у приватній власності.

Раніше повідомлялося, що за 2021 рік в Україні було відновлено 5 тис. кілометрів доріг та близько 300 інших об’єктів інфраструктури.

Заступник голови Державної агенції автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко повідомляв, що в Україні збудують близько 200 км цементобетонних доріг. Здебільшого – на півдні країни.

Теги по теме
Верховная Рада Денис Шмыгаль
Источник материала
Поделиться сюжетом