Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення
Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

Юлія Тимошенко: На погоджувальній раді лідери фракцій ухвалили рішення повернутися до старого формату трансляцій.

Нардеп «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що керівники фракцій та спікер парламенту домовилися повернути старий формат мовлення телеканалу «Рада».

Про це Тимошенко сказала журналістам в кулуарах Верховної Ради в четвер, 16 грудня.

«Канал "Рада" – це канал, який мусить виконувати єдину функцію – в прямому ефірі доносити трансляції засідання Верховної Ради, засідання комітетів, брифінги депутатів і голів фракцій. Це функція каналу "Рада". Тому зараз на погоджувальній раді, де були лідери фракцій прийнято рішення повернутися до того формату трансляцій, який насправді давав можливість висловитися всім фракціям, всім депутатам, і повернутися до спеціального формату роботи тільки з прямими трансляціями», – цитує Тимошенко LB.ua.

15 грудня 2021-го державний парламентський канал «Рада» оновив свій формат. Наразі він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. На каналі зазначають, що це тестове мовлення, а повноцінне мало розпочатись 18 січня 2022-го.

У проморолику у якості нових ведучих «Ради» були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов та низка колишніх працівників українських телеканалів.

Пізніше телеканал «Рада» заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими, які з 15 грудня розпочали роботу в етері оновленого мовника.

Бюджет-2022 передбачає виділення на потреби телеканалу «Рада» 378 мільйонів гривень, що є суттєвим збільшенням фінансування мовника. Також Кабмін на цьому тижні має надати каналу додаткові 15 млн грн фінансування.

За неофіційною інформацією, куруватиме продакшн оновленого мовника заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. За даними ЗМІ, креативним директором мовника стане Олексій Семенов, а шеф-редакторкою – Наталія Яструбенко.

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

Фото: Батьківщина/Facebook

Теги по теме
Верховная Рада Юлия Тимошенко
Источник материала
Поделиться сюжетом