Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді
Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

Петру Порошенку оголосили підозру у державній зраді

17 грудня йому намагались вручити повістку на допит.

Колишньому президенту, народному депутату Петру Порошенку оголосили про підозру у державній зраді. Про це повідомляє hromadske з посиланням на коментар Державного бюро розслідувань.

Керівник центрального штабу «Європейської солідарності» Олександр Турчинов заявив на брифінгу, що підозру підписав заступник генерального прокурора. Його цитує УП. Турчинов назвав підозру «фейковим документом» і заявив, що після робочої поїздки за кордон та відпустки Порошенко повернеться в Україну.

17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагалась вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

Нагадаємо, що 4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Теги по теме
Петр Порошенко ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом