28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гендиректор ВООЗ попередив, що повторна вакцинація лише продовжує пандемію COVID-19
Гендиректор ВООЗ попередив, що повторна вакцинація лише продовжує пандемію COVID-19

Гендиректор ВООЗ попередив, що повторна вакцинація лише продовжує пандемію COVID-19

У середу, 22 грудня, очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус зробив резонансну заяву щодо вакцинації  та ревакцинації.

Про це повідомили у виданні  The Associated Press.

Ревакцинація погіршує ковідну ситуацію 

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус вважає, що повторна вакцинація (або ревакцинація), яка відбувається у заможних країнах світу не покращує ситуацію з коронавірусом, а навпаки погіршує її. Так, ревакцинація в деяких країнах може вплинути на тривалість пандемії у світі, при чому негативно, тобто затягнути пандемію.

Наразі, за даними ВООЗ, найбільше смертність від коронавірусу саме серед людей, які взагалі не пройшли вакцинацію. Тому у пріоритеті заможних держав має бути скорочення смертності від ковіду тих, хто свої дози не отримав. 

На думку гендиректора ВООЗ, багаті світові країни мають подбати про те, аби бідні країни досягли хоча б мінімальних цілей вакцинації. Коротше кажучи, замість того, щоб витрачати вакцину на ревакцинацію населення, багаті держави повинні поділитися препаратом з бідними країнами, в яких вакцини не вистачає, — таку ідею має Тедрос Гебреїсус.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус

Вакцинація рятує життя

У 2021 році вакцинація проти ковіду врятувала багато життів. Однак, як говорить гендиректор ВООЗ, багато життів також було втрачено, зокрема це сталося через нерівний розподіл вакцини у світі.

"Програми загальної ревакцинації, швидше за все, продовжать пандемію, а не покладуть їй край", — говорить Тедрос. Крім цього, він додає, що в Африці, наприклад, три чверті медиків досі невакциновані. А у світі щодня 20 % щеплень — це повторна вакцинація проти ковіду, а не первинна.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що ВООЗ благає нас відмовитися від святкування Нового року.

Також портал MY.UA писав, як розпізнати "Омікрон"? Симптоми, які ви відчуєте в перші 48 годин.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом