19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Сумщині пенсіонерам під видом вакцини кололи снодійне й грабували
На Сумщині пенсіонерам під видом вакцини кололи снодійне й грабували

На Сумщині пенсіонерам під видом вакцини кололи снодійне й грабували

Днями суд Конотопа, що в Сумській області, виніс вирок стосовно чоловіка, якого визнали винним у нападі на двох пенсіонерів. Засуджений спочатку пограбував літню пару, а потім підпалив будинок.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Представився фельдшером

Інцидент трапився в с. Озаричі, що в Конотопському районі. У травні 2021 року 54-річний чоловік постукав у двері до літньої пари. Зловмисник назвався фельдшером та запропонував пенсіонерам вакцинуватися від COVID-19 просто на місці, бо вони ж знаходяться у зоні ризику.

Чоловік назвався медиком і пограбував пенсіонерів. Фото: прокуратура Сумської області

Господарі будинку погодилися на пропозицію і впустили незнайомця в будинок. Замість вакцини проти коронавірусу чоловік вколов пенсіонерам снодійне. Коли препарат подіяв і обоє заснули, підставний медик почав обшукувати будинок, щоб знайти цінні речі, наприклад, документи, прикраси, готівку.

Чоловік увів господарім замість вакцини проти COVID-19 снодійне

Неочікувано отямилася 79-річна господарка. Тоді нападник почав її бити і вимагати гроші. Однак постраждала не зізналася. Зловмисник втік, прихопивши із собою мобільний телефон та банківську картку.

Наостанок чоловік підпалив веранду. Так він розраховував приховати сліди свого злочину. На щастя, господарі змогли самостійно загасити полум’я і викликали на місце правоохоронців.

Слідчими було встановлено, що чоловік готувався до злочину заздалегідь. Про це свідчили показання потерпілих і знайдені пляшечки зі снодійним та шприци. 

Під час судового засідання 28 грудня прокурор зміг довести винуватість чоловіка. Його визнали винним у розбійному нападі, підпалі та викраденні документів і засудили до 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього майна, крім житла.

Нагадаємо, як Тищенко проігнорував пенсіонера, який їв хліб із меморіалу жертвам Голодомору.

Читайте також, що на Харківщині поліцейські катували пенсіонера.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом