Військовий облік жінок, «ковідна тисяча» та можливість вторгнення РФ — головні події для українців у грудні
Військовий облік жінок, «ковідна тисяча» та можливість вторгнення РФ — головні події для українців у грудні

Військовий облік жінок, «ковідна тисяча» та можливість вторгнення РФ — головні події для українців у грудні

Автори:
MediaSapiens
Найменше українців згадали про боксерський поєдинок за участі Василя Ломаченка, розслідування щодо нардепа Іллі Киви, послання Володимира Зеленського до Верховної Ради та скандал довкола серіалу «Емілі в Парижі».

У грудні 2021 року топовими темами для повнолітніх (старших за 18 років) українців стали військовий облік для жінок, тисяча гривень за вакцинацію від коронавірусної хвороби та обговорення можливості вторгнення РФ в Україну. Про це свідчать дані дослідження компанії Gradus Research, яка порівняла медійне охоплення за темами та їхній резонанс серед українців.

Згідно з цим дослідженням, широке охоплення на телеканалах та в онлайн-виданнях у грудні мали обговорення можливості вторгнення РФ в Україну, поширення штаму COVID-19 «Омікрон», зустріч президента США Джо Байдена та президента РФ Володимира Путіна, менше — «Північний потік-2».

Натомість результати опитування свідчать, що широке охоплення теми в медіа не завжди співпадає з цікавістю авдиторії до цих подій. Наприклад, теми про військовий облік для жінок та «ковідну тисячу» мали низьке охоплення в ЗМІ, однак найбільше запам’яталися українцям у грудні — 56% та 47%, відповідно. Водночас обговорення можливості вторгнення РФ, що мало найвище охоплення в медіа, пам’ятав 41% опитаних.

Найменше українців згадали про боксерський поєдинок за участі Василя Ломаченка (7%), розслідування щодо нардепа Іллі Киви (6%), послання Володимира Зеленського до Верховної Ради (6%) та скандал довкола серіалу «Емілі в Парижі» (4%).

Опитування було проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст України з кількістю мешканців більше 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: 30 грудня 2021 року. Розмір вибірки: 1000 респондентів. Топ-теми за медійними охопленнями відібрані групою Corestone, яка спеціалізується на аналізі медіа, включаючи оцінку охоплення медійних повідомлень.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року дослідження компанії Gradus Research показало, що топовими темами для повнолітніх (старших за 18 років) українців стали обов’язкова вакцинація від COVID-19, смертельна ДТП у Харкові за участі підлітка та відставка спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Найменше українців згадали про вибори в Грузії, газову кризу в Молдові, матчі збірної України з футболу та візит міністра оборони США Ллойда Остіна в Україну. У листопаді 2021 року топовими темами для українців стали тисяча гривень за вакцинацію від коронавірусної хвороби, новий штам COVID-19 «Омікрон» та пресмарафон Володимира Зеленського. Найменше українців згадали про співпрацю України та МВФ, деталі справи про тортури у в’язниці «Ізоляція» в окупованому Донецьку та кадрові перестановки в уряді.

Фото: Gradus, Міноборони

Теги по теме
Новости исследование
Источник материала
Поделиться сюжетом