5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Топ-5 порад, як після свят повернутися до звичного ритму
Топ-5 порад, як після свят повернутися до звичного ритму

Топ-5 порад, як після свят повернутися до звичного ритму

За даними Центру громадського здоров'я, під час новорічних гулянь близько 80% українців не відмовляють собі у їжі, а третина – набирає від 3 до 5 кілограмів ваги. Однак свята уже скінчилися. Саме час повертатися у форму, однак експерти радять не вдаватися до крайнощів.

Про це пише ТСН.

Дієтологи радять не сідати на дієту одразу на наступний день після святкування. І переїдання, і недоїдання – це великий стрес для організму.  

5 порад, як повернутися у форму після новорічних свят

Якщо під час свят ви піддалися спокусі і переборщили з м’ясом чи майонезними салатами, не варто корити себе. Зараз головне плавно повернутися до звичного режиму прийому їжі. Дієтологиня Марта Лісевич радить зменшити порції, повернути 3-разовий режим харчування, відновити водний режим.

Після свят важливо відновити водний режим

Можна навіть збільшити кількість води, яку ви випиваєте за день. Адже вона стимулює роботу мозку та виводить з організму усе зайве.

Після цього потрібно покращити якість харчування. Обмежте або краще зовсім виключте з раціону жирне, смажене і майонезне. Нехай і не назавжди.  Спеціалісти радять замінювати шкідливі соуси на корисні аналоги. Наприклад, олів’є замість майонезу можна заправляти гірчично-медовою заправкою, яку легко приготувати вдома.

Також можна "погратися" з основними компонентами, наприклад, поєднати кілька видів м’яса - яловичина плюс індичка, змішати маринований і свіжий горошок. Те ж саме можна зробити з огірками.

Ще один важливий пункт – здоровий сон. За словами лікарів-неврологів, це запорука покращення настрою, зору і підвищення продуктивності.

Експерти радять лягати ще до опівночі, ідеально - за годину-півтори.

Незадовго до того, як лягати в ліжко, краще знизити освітлення і прибрати від себе усі екрани – смартфони, комп’ютери тощо, які синім світлом руйнують мелатонін. Цей гормон дуже важливий для засинання і викликає відчуття сонливості.

Спорт допоможе відновити тонус

Тримати організм у тонусі допоможе також спорт. Добре, якщо ви займалися фізкультурою і раніше. Однак одразу після свят під штангу лягати не треба.

Тренери радять починати з простих присідань і відтискань – до 50 разів. Однак найкраще слухатися свого тіла і зважати на власні сили. Можливо для тонусу вам вистачить звичайної прогулянки.

Раніше MY.UA писало, які звички прискорюють старіння.

Читайте також, що їсти в холоди і від яких продуктів потрібно відмовитися.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом