Через кібератаки з боку Росії українці можуть залишитися без світла і тепла
Через кібератаки з боку Росії українці можуть залишитися без світла і тепла

Через кібератаки з боку Росії українці можуть залишитися без світла і тепла

Кібератаки можуть сильно вплинути на життя простих українців, аж до того, що вони залишаться без грошей, світла й тепла.

Таке застереження висловили в міжнародному агентстві новин Reuters.

Америка про кібератаки на Україну

Експерти в Америці після кібератаки на українські міністерства 13-14 січня 2022 року висловили занепокоєння, що ця кібератака може бути не останньою. Хакери із Російської Федерації, як пише видання, можуть планувати атаки на критично важливі в Україні інфраструктуру. Це може порушити плин життя простих громадян України. 

Джон Халтквіст, американський аналітик, що займається розвідкою кібербезпеки, вважає, що в Україні, а також у деяких інших місцях, імовірне посилення кіберактивності. На думку експерта, кібератаки можуть стати більш агресивними. 

Через кібератаки українці можуть лишитися без світла й тепла

Більше того, хакери можуть атакувати важливу інфраструктуру, а їхні атаки можуть виявитися вкрай руйнівними. Халтквіст додає, що українським організаціям варто бути готовими до цих атак, і підготовку треба розпочинати просто зараз. 

Раніше хакери рідко втручалися у роботу компаній в сфері енергетики чи лікарень. Фінансова система також не піддавалася атакам з великою частотою. Однак кількість подібних випадків зросла. І, як повідомляють у міжнародному агентстві, хакери, які атакують,  в основному живуть в РФ.

У деяких випадках кібератаки навіть призвели до летальних випадків — йдеться про втручання в роботу лікарень, що призводило до загибелі пацієнтів.

Відкрито Україна не звинувачує Росію в кібератаках

Що говорять про атаки в Росії

 У РФ звинувачення про атаки хакерів відкидають уже протягом багатьох років. Правда, відкрито Україна не звинувачує Росію, висловлюються лише підозри.

Дмитро Альперович, ексочільник відділу кібербезпеки CrowdStrike, вважає, що в разі нападу РФ на Україну кібератаки неминучі. Проте спеціаліст вважає, що це буде не головним пунктом — «основне шоу буде на землі». 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в РФ погрожують ввести війська в Україну: "Спалимо Конституцію на Хрещатику разом з вами".

Також портал MY.UA писав інструкцію дій у разі вторгнення РФ, а також список того, що повинно бути в тривожній валізі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом