Епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу
Епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу

Епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу

Американські епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу, а також розповіли, які три пункти найважливіші, аби уберегтися від штаму коронавірусу «Омікрон».

Порадами епідеміологів зі США поділилися у виданні «Голос Америки».

У США з’явилися оновлені рекомендації щодо того, які маски краще носити, щоб захиститися від ковіду. Рекомендації видані Центром з контролю за захворюванням. Експерти говорять, що ці поради можуть забезпечити найоптимальніший захист від коронавірусу.

Перш за все експерти вважають, що будь-яка маска уже краще, ніж її відсутність взагалі. Однак маски відрізняються одна від одної не тільки матеріалом, а й, наприклад, формою, що забезпечує хорошо або не дуже прилягання до обличчя. 

Американські експерти наголошують, що маска повинна добре прилягати до обличчя. Крім того, вона повинна бути такою, яку б ви могли носити постійно. 

Епідеміологи пояснили, які маски найкраще захищають від коронавірусу

Які маски краще вибирати

Маски із вільноплетеної тканини добре захистити від коронавірусу не можуть. Краще користуватися масками зі щільної тканини, треба, щоб тканина була складена не в один шар — тоді ступінь захисту буде кращим. Однак навіть хірургічні маски кращі, ніж такі із тканини. Ще краще, говорять експерти, користуватися респіратором на зразок N95. Такий захиснийреспіратор схвалили в NIOSH.

Респіратор забезпечує краще фільтрування, тож якщо його правильно вдягати та носити, то ступінь захисту буде високим. Однак експерти говорять, що часте знімання респіратора зробить його носіння абсолютно неефективним.

Головна поради епідеміологів: якою б маскою ви не користувалися, переконайтеся, що вона щільно прилягає до обличчя і закриває рот і ніс. 

Які маски краще вибирати

Як уберегтися від «Омікрону»

Епідеміологи вважають, що найкращий захист від небезпечного штаму коронавірусу «Омікрон» — це вакцинація, бустер та, звісно ж, носіння масок.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що у ВООЗ схвалили два нових препарати для боротьби з коронавірусом.

Також портал MY.UA писав, що у Британії зареєстрували новий симптом при зараженні штамом "Омікрон".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом