Створений чат-бот, що допоможе отримати «Доступні ліки»
Створений чат-бот, що допоможе отримати «Доступні ліки»

Створений чат-бот, що допоможе отримати «Доступні ліки»

Громадська організація «Ліки контроль» створила чат-бота для Viber та Telegram «Спитай у Гриця», розповіли нам розробники. Він допоможе пацієнтам, які отримують препарати за програмою «Доступні ліки», дізнатися адресу найближчої аптеки, знайти потрібний препарат тощо.

Що сталося

ГО «Ліки Контроль» запустила для пацієнтів-учасників програми «Доступні ліки» чат-бот «Спитай у Гриця». Його можна знайти у Viber та Telegram. Він допоможе знайти найближчу аптеку та розповість, як скористатися програмою «Доступні ліки», а також:

  • переглянути препарати, які підпадають під державну програму;
  • в рамках «тесту від Гриця» дізнатися, для кого доступна програма тощо;
  • організувати домашню аптечку — бот нагадуватиме про термін давності, компоненти тощо.

«Щороку перелік препаратів в програмі реімбурсації збільшується. І збільшується кількість пацієнтів, які отримують право безоплатно або з доплатою отримати необхідні ліки. Це дозволяє зміцнювати фінансову захищеність українців і своєчасно отримувати ліки для ефективного лікування», — говорить заступниця Голови НСЗУ Тетяна Бойко.

Нині у програмі 354 препарати, які можна отримати за е-рецептом лікаря. До сьогодні пацієнтам треба було шукати локації в дашбордах на сайті Національної служби здоров’я з мапами розміщення аптек з «Доступними ліками».

Источник материала
Поделиться сюжетом