Менш ніж за місяць до 113-річчя помер найстаріший чоловік світу
Менш ніж за місяць до 113-річчя помер найстаріший чоловік світу

Менш ніж за місяць до 113-річчя помер найстаріший чоловік світу

Не стало людини, визнаної найстаршим чоловіком у світі - іспанця Сатурніно де ла Фуенте Гарсії. Довгожителю на момент смерті було 112 років і 341 день.

Подробиці повідомляє офіційний сайт Книги рекордів Гіннесса.

Визнання та вручення сертифіката

Сатурніно де ла Фуенте Гарсія був визнаний найстарішим чоловіком світу 10 вересня 2021 року. До нього завітав старший консультант з геронтології Роберт Янг, який підтвердив запис і ініціював отримання сертифіката від Книги рекордів Гіннесса. Саме Янг підтвердив новину про смерть іспанця у своєму домі.

Помер найстаріший чоловік світу-іспанець Сатурніно де ла Фуенте Гарсія. Йому було 112 років, потрапив у Книгу рекордів Гіннесса

Наступного місяця він повинен був святкувати своє 113-річчя. Проте, судячи з біографії чоловіка, він прожив хоч і довге, але насичене і щасливе життя, став батьком сімох дочок, дідусем чотирнадцяти онуків і прадідом двадцяти двох правнуків.

Заняття всього життя і хобі довгожителя

Гарсія народився в іспанському районі Понте-Кастро, Леон, 11 лютого 1909 року. Через 24 роки "Ель пепіно", як його зменшувально-пестливо називали друзі і знайомі, одружився на Антоніні Барріо Гутьєррес. Чоловіка не взяли в армію під час громадянської війни в 1936 році через дуже низький зріст - всього 1,50 м.

Тому він вирішив відкрити прибуткову на той час справу – шевську фабрику, яка за роки функціонування тільки процвітала. Знаменитий у своєму районі ремісник коротав вільний час за грою в футбол: він підтримував місцеву команду Cultural Leonesa, він також став співзасновником власної "Пуенте Кастро".

Гарсія зізнавався, що секретом його довгого життя є відсутність злості і ненависті, а також образи.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що актор з культового серіалу помер від наслідків ковіда, яким перехворів ще влітку.

Також ми писали, що померла легендарна актриса Анастасія Вознесенська, вдова "Жені Лукашина".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом