"Путін буде наступати танками?"- Порошенко розповів про плани нападу Росії
"Путін буде наступати танками?"- Порошенко розповів про плани нападу Росії

"Путін буде наступати танками?"- Порошенко розповів про плани нападу Росії

Український політик Петро Порошенко розповів у прямому ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером", яке озброєння знаходиться вздовж українського кордону, а також що робити зараз країні для протистояння російській агресії.

П'ятий президент і лідер "Європейської солідарності" заявив про це на телеканалі "Україна 24", передає видання "Сьогодні".

Україна здатна дати відсіч ворогові

На думку Петра Порошенка, за 5 років Україна зуміла побудувати сильну армію, яка може відповісти армії Російської Федерації. Але для цього потрібно вже зараз подбати про резервне озброєння і накопичення стратегічних запасів.

Петро Порошенко розповів про напад Володимира Путіна і російський військ не танками, а літаками

Політик натякнув, що Україна вже 3 роки як не закуповує бронежилети і шоломи для продовольчого, паливного і бойового резерву. Для діючих військ, каже Порошенко, бойових комплектів вистачає, але стратегічні накопичення порожні.

Також, щоб підвищити мотивацію українців йти на службу, варто підвищити рівень грошового забезпечення, а також збільшити зарплати поліцейських, від яких залежить захист українських громадян.

Як атакуватиме Путін?

Петро Порошенко розповів, що вздовж українських кордонів дислокуються іскандери – так звані оперативно-тактичні ракети. Плюс Путін розташував більшу частину військ на території Білорусі, що дозволило розширити розташування озброєння ще на багато кілометрів.

Петро Порошенко закликав Володимира Зеленського скликати позачергове засідання Верховної Ради

На думку п'ятого президента, Путін необов'язково буде використовувати танки для наступу. Цілком можна застосувати ракети і літаки, але, швидше за все, це буде пов'язано з гібридними і хакерськими атаками.

Порошенко закликав вже з понеділка, 24 січня, скликати позачергове засідання парламенту і прийняти невідкладні рішення з приводу змін у бюджеті.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що втеча від військових і підготовка "домашньої фортеці": українцям дали поради на випадок війни.

Також ми писали, що "300 тисяч доларів вициганили з пороху": Арестович назвав протестувальників ослами.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом