Джо Байден заявив, що Росія може напасти під чужим прапором: менше, ніж за 12 годин
Джо Байден заявив, що Росія може напасти під чужим прапором: менше, ніж за 12 годин

Джо Байден заявив, що Росія може напасти під чужим прапором: менше, ніж за 12 годин

З’явилася нова іноформація щодо можливого російського вторгнення в Україну. Так, експерти вважають, що на вторгнення Росії знадобиться менш ніж 12 годин, а Джо Байден заявляє, що вторгнення Росії ще й може відбуватися під чужим прапором.

Про деталі ймовірного вторгнення розповіли в Atlantic Council військові експерти Forward Defense. Заяву ж Джо Байдена опублікували у Reuters.

Джо Байден вважає, що Росія може напасти не під своїм прапором

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден виступив перед журналістами. Він вважає, що згроза вторгнення РФ в Україну дуже велика. Свою позицію Байден пояснив детальніше.

«Вони не відвели жодних військ, вони стягнули додаткові війська, по-перше. По-друге, ми маємо підстави вважати, що вони проводять операцію під чужим прапором, щоб мати привід для того, щоб увійти», — сказав Байден. Раніше подібні заяви звучали й у Великій Британії.
Джо Байден, президент США

На вторгнення знадобиться менш ніж 12 годин

Експерти підрозділу Atlantic Council вважають, що Росія повністю готова до вторгнення на даний момент. Тому, щоб напасти, їй знадобиться менші ніж півдоби. Цей час РФ буде потрібний для того, щоб перемістити війська до місця, де, ймовірно, запланований початок атаки. 

Також, на думку експертів, РФ зосередиться на отриманні переваги в повітрі. Літаки Росії готові атакувати літаки США чи НАТО, якщо ті будуть в зоні проведення бойових дій.10 лютого російські винищувачі пройшли навчання (Су-25), ймовірно, у разі вторгнення вони будуть спрямовані на пошук та знищення механізованих цілей в Україні — постраждають танки й артилерія ще до того, як вступлять у бій з сухопутними військами. Щодо флоту, то його РФ використає для «здійснення морського ембарго щодо чорноморських портів», зазначають експерти.

Росія повністю готова до вторгнення

Ядерна зброя

Експерти вважають, що у випадку втручання сил США чи НАТО є ризики навіть ядерної ескалації. 7 лютого у Калінінграді (а це недалеко від кордонів НАТО) приземлився російський МіГ-31. Цей винищувач оснащений  балістичною ракетою повітряного базування «Кинжал». У РФ заявляють, що ракета, крім того, що має велику дальність, ще й володіє ядерним потенціалом. Експерти вважають, що це сигнал.

МіГ-31 оснащений балістичною ракетою повітряного базування «Кинжал»

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Юлія Тимошенко назвала чотири причини, чому вторгнення Росії неможливе.

Також портал MY.UA писав, що Ілля Кива хоче судитися з Джо Байденом через "вторгнення" РФ: "Я мав дві контузії".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом