РФ розпочала війну з Україною. Зберігаємо спокій! Тримаймося!
РФ розпочала війну з Україною. Зберігаємо спокій! Тримаймося!

РФ розпочала війну з Україною. Зберігаємо спокій! Тримаймося!

24 лютого о 5 ранку президент Росії Володимир Путін оголосив про початок проведення спецоперації на Донбасі на прохання угруповань “ДНР” та “ЛНР”.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що зі світанку 24 лютого зафіксовано ракетні удари по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у кількох містах України.

Верховна Рада ухвалила введення воєнного стану в Україні. Це рішення підтримали 300 депутатів.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до населення:

“Агресор розпочав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону. Повітряні Сили Збройних Сил України відбивають повітряний напад загарбника. Сили оборони держави перебувають у повній бойовій готовності, зайняли та утримують оборонні позиції. Ситуація контрольована”, — повідомили у Генштабі.

Служби з надзвичайної ситуації готові дати відсіч ворогам. Влада закликає населення зберігати спокій та за можливості залишатися вдома.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зібрав поради, як поводитися в надзвичайній ситуації. Ось головне:

- Подбайте про те, щоб вдома був запас їжі, води, медикаментів, готівкових грошей та потрібних вам речей.

- Зберіть тривожну валізу. Складіть необхідний мінімум одягу, предметів гігієни, ліків, інструментів та харчів. Тривожна валіза потрібна для швидкої евакуації, щоб ви не витрачали час на збір речей.

- У випадку воєнних дій повністю або частково заблокованими можуть бути постачання електроенергії, води, газу, тепла, робота телефонного, мобільного зв’язку, Інтернету, банкоматів та банківських терміналів, магазинів та аптек.

- Якщо маєте авто, заздалегідь перевірте його технічну справність, чи заповнений бак пальним, термін придатності страхового полісу, наявність додаткового пального в каністрах.

- Мобільний зв’язок у надзвичайній ситуації може бути відсутній. Якщо він буде, але слабкий, можна використовувати полегшені версії багатьох додатків (Facebook Lite, Messenger Lite, Google Go, Google Maps Go).

- Можна встановити на смартфон додаток з мапами, які не потребують мережі.

- Стежте за інформацією та поширюйте дані лише з перевірених джерел. Достовірна інформація від державних органів — на їхніх офіційних сторінках у соцмережах чи каналах Суспільного мовлення. Не вірте та не розповсюджуйте фейки.

Докладніше, що робити, читайте тут.

Ми до останнього сподівались, що подібного не станеться. Але тримаймося разом! Все буде добре!

 

Читайте також:

Як зменшити тривожність на фоні невтішних новин? Радить психотерапевт.

 

 

 


Источник материала
loader
loader