Як захистити свій дім і майно від мародерів під час війни
Як захистити свій дім і майно від мародерів під час війни

Як захистити свій дім і майно від мародерів під час війни

Коли в країні війна, багато квартир, приватних будинків залишаються без нагляду, оскільки власники або евакуювалися в безпечні регіони, або виїхали за кордон, або постійно змушені ховатися в укриттях.

Подробиці пише видання "ТСН".

Прості рекомендації українцям

Мародери користуються нагодою і намагаються пробратися в чужі оселі, щоб пограбувати. Кожна людина може застерегти себе і сусідів, виконуючи кілька простих рекомендацій. По-перше, завжди міцно закривайте двері і вікна, навіть якщо спускаєтеся в підвал на час повітряної тривоги.

В Україні почастішали випадки мародерства: як убезпечити себе від злодіїв

По-друге, якщо їдете з населеного пункту на невизначений час, попросіть сусідів або знайомих, щоб ті час перевіряли житло на наявність міток мародерів і недоторканності вхідних дверей. Також попросіть сусідів витягувати рекламу, платіжки та іншу кореспонденцію, щоб створити ефект присутності.

Об'єднуйтеся проти мародерів

У Центрі протидії дезінформації розповіли, які мітки можуть залишати злочинці, щоб перевіряти наявність у квартири власника. Так звані "маячки" дозволяють злодіям відстежувати, чи виїхали жителі. У дверні щілини просовують монети, "рекламні" візитки, клеять клейкий папір на замки. Подібне проробляють і з автомобілями.

Мітки, які залишають мародери: рекламні картки, монети в двері, сліди злому

Рекомендуємо жителям квартир об'єднатися і допомагати сусідам, які покинули будинки. Будьте пильні не тільки до свого майна! А якщо стали свідками підозрілих дій, відразу повідомляйте правоохоронцям. Спільні зусилля допоможуть боротися з мародерами!

Раніше портал MY.UA повідомляв, як не захворіти, якщо сидите в бомбосховищі або холодному приміщенні.

Також ми писали, що платити чи ні? Що робити з комунальними платежами під час війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом