Росія може використовувати діпфейк, щоб набрехати про капітуляцію України: що це таке
Росія може використовувати діпфейк, щоб набрехати про капітуляцію України: що це таке

Росія може використовувати діпфейк, щоб набрехати про капітуляцію України: що це таке

Росія розуміє, що чесними законами ведення війни не зможе виграти, тому продовжує використовувати злочинні стратегії для створення панічних настроїв.

Про це пише Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

Повідомлення про капітуляцію

Існує велика ймовірність того, що Російською Федерацією готуватися черговий інформаційно-психологічний удар. Він націлений на дезорієнтацію Збройних сил і цивільних осіб, які повинні впасти в паніку і посіяти розруху.

Йдеться про відео з президентом Володимиром Зеленським, який з екранів телевізорів буде своїм голосом віщати про капітуляцію влади і припинення битви. Звичайно, якщо подібне кожен українець побачить і почує на власні очі і вуха, у нього може не виникнути сумнівів у реальності сказаного.

Технологія діпфейк

Але Рада національної безпеки і оборони попереджає: це чергова спроба окупанта зіграти на емоціях і посіяти ворожнечу, паніку, дезорієнтацію. А створити відеоролик з обличчям конкретної людини і його голосом може технологія діпфейк, яка працює за допомогою алгоритмів машинного навчання.

Вкотре Володимир Зеленський і всі вищі посади запевняють громадян: ніякої капітуляції не буде! Україна до останнього буде битися за свою свободу і незалежність. Тому будь-які подібні повідомлення варто сприймати як дезінформацію та інформаційно-психологічну атаку.

Раніше портал MY.UA повідомляв, "Це не фейк, це мій син!": у Росії почали впізнавати солдатів, які потрапили в полон.

Також ми писали, що Кремль хоче зробити Януковича "президентом України" , його привезли до Мінська.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом