19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Військові просто в церкві рапортують московському патріарху Кірілу про війну в Україні
Військові просто в церкві рапортують московському патріарху Кірілу про війну в Україні

Військові просто в церкві рапортують московському патріарху Кірілу про війну в Україні

Патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) вкотре підтвердив своє позитивне ставлення до війни, розв'язаної Володимиром Путіним.

Відео опублікував народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram.

Подарував ікону і вислухав рапорт

Інцидент стався в неділю, 13 березня. Перед великою кількістю парафіян РПЦ патріарх Кирило подарував командувачу Росгвардії Віктору Золотову ікону. Цим він благословив Збройні сили Росії і співробітників гвардії на ведення війни в Україні.

Золотов взяв слово і подякував главі РПЦ, побажавши у відповідь довгих років життя. А після почав доповідати, що спеціальна військова операція проходить успішно і за планом, хоч і не так швидко, як передбачалося спочатку. Причиною невеликої затримки стали нацисти, які не гребують прикриватися мирними жителями, дітьми і жінками.

"Нацисти влаштовують вогневі позиції в дитячих садках, школах, житлових будинках. Але ми йдемо до наміченої мети крок за кроком – і перемога буде за нами", - озвучив заїжджені наративи кремлівської пропаганди Віктор Золотов.

Від РПЦ почали відмовлятися західні церкви

Глава РПЦ Кирило подарував ікону начальнику Росгвардії; Російська православна церква в Амстердамі вже розірвала зв'язки з Московським Патріархатом

На тлі того, що Кирило відкрито підтримує військові дії, які в деяких випадках руйнують церкви його ж патріархату, почали заявляти про розрив не тільки українські, але навіть західні священнослужителі. Першою стала російська православна церква в Амстердамі.

"Священнослужителі одноголосно заявили, що більше не можуть функціонувати у складі Московського патріархату і забезпечувати духовно безпечне середовище для наших віруючих", – йдеться в заяві духовенства. І це тільки початок розпаду.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Михайло Подоляк поділився першими враженнями від 4 раунду переговорів з Росією.

Також ми писали, що "Хотіла бути потрібною країні": на Херсонщині ворожий снаряд вбив 23-річну військову медсестру.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом