Вкрали навіть унітаз: окупанти розграбували замок-музей "Садиба Попова"
Вкрали навіть унітаз: окупанти розграбували замок-музей "Садиба Попова"

Вкрали навіть унітаз: окупанти розграбували замок-музей "Садиба Попова"

Свою злодійську і мародерську натуру російські окупанти продовжують показувати щодня з початку війни в Україні. Тепер вони пограбували музей у Запорізькій області.

Про це повідомила директор Ганна Головко на сторінці в Facebook.

Озброїлися пилами і шуруповертами

Не маючи можливості перемогти Україну в чесному бою, застосовуючи тільки законні правила ведення війни, російські окупанти який день вдаються до мародерства і знищення навіть культурної спадщини країни. Зауважимо, навіть за часів Другої світової війни нацисти не шкодили експонатам, а забирали собі в якості трофеїв.

Російські окупанти пограбували і пошкодили історико-архітектурний музей "Садиба Попова"

Але росіяни не знають про чесноти по відношенню до предметів культури і мистецтва. Вони це в черговий раз довели, коли увірвалися в історико-архітектурний музей "Садиба Попова", розташований у Василівському районі Запорізької області. Подробиці розповіла директор музею Ганна Головко, А також повідомив керівник Департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОДА Влад Мороко.

Вкрали мармуровий унітаз

Зокрема, як пише Влад Мороко, окупанти, озброєні пилами і шуруповертами, планомірно знищували в музеї все, що траплялося на їхньому шляху. Вони вибили всі двері і розбили вікна, вивели з ладу оргтехніку, а в сумки накрали стільки, скільки змогли винести.

У Запорізькій області росіяни вкрали мармуровий унітаз з музею, а також багато інших експонатів, плюс пошкодили будівлі

Одним з поцуплених предметів став мармуровий унітаз, створений ще за часів життя графів Попових, на честь який і названа садиба. Що примітно, вперше унітаз піддався мародерству більшовиками. Пізніше нащадки повернули предмет в музей, а тепер росіяни нової генерації знову вирішили забрати злощасний унітаз.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що робити, якщо виснажилися морально і перестали реагувати навіть на сирени.

Також ми писали, що Instagram відключать в Росії 14 березня: відомі блогери в паніці.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом