6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якими будуть ціни на житло в Україні після війни
Якими будуть ціни на житло в Україні після війни

Якими будуть ціни на житло в Україні після війни

У західні регіони України приїхала велика кількість мирних жителів, які були змушені тікати від активних військових дій на сході, півдні і в центрі країни.

Подробиці пише видання Today.

Ціни на квартири сьогодні

Оскільки у багатьох немає коштів, щоб тимчасово переселитися в іншу країну, їм доводиться ховатися від ракет і артилерії в західних областях. Сьогодні Львів, Ужгород, Чернівці, Івано-Франківськ та інші міста стали притулком для сотень тисяч переселенців. І існує припущення, що частина з них не захоче повертатися після війни в розбомблені міста і знищені бомбами квартири.

Ріелтори впевнені, що ціни на квартири після війна на Заході України злетять до небес

Тому вони починають прицінюватися і планувати покупку нерухомості на Заході. Зараз купити квартиру неможливо, оскільки у воєнний час не працює Державний реєстр майнових прав. Та й ціни залишаються незмінні. Так, в Івано-Франківську завжди була дуже лояльна вартість. І зараз однокімнатна квартира в старому фонді коштує 24-25 тисяч доларів.

Після війни почнеться бум

В Ужгороді ціни не пішли далі. Однокімнатну квартиру в хрущовці можна було купити за 23-28 тисяч доларів. Якщо це новобудова, то нерухомість продається за 35-50 тисяч (в залежності від району). У Чернівцях ціни за квадратний метр завжди були високими, але навіть там знайдуться покупці, адже дешевих квартир на всіх не вистачить.

Сьогодні вартість нерухомості ще регулюється і тримається стабільної позначки, але бум цін почнеться після завершення війни

Ріелтори прогнозують, що після закінчення війни ціни злетять вгору, оскільки бажаючих обзавестися власним будинком буде чимало. І якщо сьогодні вартість квадратного метра в новобудовах без ремонту коштує 0,7-1,2 тисяч гривень, то незабаром ця цифра підвищитися в рази.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Евакуація до Польщі обходиться українцям дорого: скільки коштує оренда житла.

Також ми писали, що Homes for Ukraine: 100 тисяч британців готові прихистити евакуйованих українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом