"Апатія, злість зростатимуть": Арестович попередив про психологічну втому від війни
"Апатія, злість зростатимуть": Арестович попередив про психологічну втому від війни

"Апатія, злість зростатимуть": Арестович попередив про психологічну втому від війни

За словами радника президента України Олексія Арестовича, незабаром українці зіткнуться з третьою фазою психологічної втоми від війни, головними складовими якої є відчуття апатії і розчарування.

Про причини такої реакції психіки і способи взяття під контроль своїх почуттів він розповів у відео. Відповідний ролик опублікував Telegram-канал "Сегодня".

Звернення Арестовича

Як зазначив Арестович, українці відчувають сильну втому, оскільки перебувати понад три тижні в такому режимі дуже складно.

До того ж, спостерігається "загальмовування" фронту, коли не відбувається ні наступу на Україну, ні відповідного наступу української сторони.

"Тому яскравих подій немає, які викликають сплеск адреналіну. І перетворюється все це в тупу нудну роботу, яка вже не приносить ні радості, ні ейфорії", - пояснив політик.

Все це посилюється накопиченням численних помилок - особистих і проблем на фронті, як, наприклад, з Маріуполем, де загинули діти, відбулися серйозні руйнування.

За словами Арестовича, не дивлячись на розуміння того, що наші військовослужбовці воюють на повну потужність, українці все ж усвідомлюють, що врятувати вдасться не всіх:

"Обов'язково є і будуть ще жертви. І це не може не роз'їдати і не просаджувати людей", – з жалем зазначив Арестович.

Також він нагадав про "страшну зраду" з боку Росії і наших "опозиціонерів". За словами політика, українці побоюються, що країну здадуть на переговорах.

Всі перераховані вище нюанси разом з втомою, на думку політика, приведуть до розчарування українців в перших особах країни і роздратування. Це нормальне явище для психи, як пояснив він.

"Зараз ми всі поділимося на тих, хто втомився, не може, в апатії, але все ж йде. І тих, хто скористається всім перерахованим вище, щоб "розтектися як медуза", - попередив Арестович.

Як перемогти цю стадію психологічної втоми?

Політик розповів, що врятуватися від цього можна шляхом самоспостереження і в разі наявності сильного характеру.

Апатія і розчарування будуть тільки рости - Арестович

"Хочу попередити вас, що апатія, зневіра, розчарування, злість, мстивість будуть тільки рости", - визнав він.

Рані на MY.UA: Україна в переговорах вимагає визнання кордонів в рамках 1991 року, – Арестович.

Також нагадаємо, що ООН прогнозує бідність для 90% українців у разі затяжної війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом