Українська блогерка Софія Стужук мовчить про війну, щоб не втратити російських підписників
Українська блогерка Софія Стужук мовчить про війну, щоб не втратити російських підписників

Українська блогерка Софія Стужук мовчить про війну, щоб не втратити російських підписників

В умовах війни як ніколи важливо використовувати інтернет-майданчики з мільйонною аудиторією, щоб доносити правду про те, що відбувається, кричати на весь світ про трагедію в Україні, просити про допомогу і підтримку.

Подібності пише Telegram-канал "Культурна пральня".

Блогерка потрапила в чорний список

Софію Стужук знають багато українців і росіян. У неї був популярний блог в Instagram, де дівчина розповідала про життя, не претендуючи на інтелектуальність. Раніше Софія вже фігурувала в скандалі, що стався в ОАЕ. Мама трьох дітей відпочивала з подругою, і в сторі назвала себе росіянкою, чим викликала небувалий хейт з боку українських фоловерів.

Українська блогерка Софія Стужук потрапила до списку людей, які активно або мовчки підтримують війну

Тепер дівчина взагалі опинилася в списку людей, які активно або пасивно підтримують путінський режим, або ніяк не висловлюються проти війни в Україні. На жаль, у переліку є чимало імен відомих українських громадян. За три тижні Софія Стужук ніяк не реагувала на те, що відбувається, не висловлювалася. Але тепер вирішила відкрити рот, чим знову змусила себе зненавидіти.

Навіщо напружуватися, коли кричить весь світ?

Блогерка написала довгий пост, в якому розповіла, наскільки мучиться через війну. Адже вона так сильно любила Київ і багато міст України. А тепер кожен день плаче, адже знаходиться з дітьми в чужій країні. Все це дійсно сумно, от тільки більше ніякої підтримки від Стужук у бік рідної країни не надійшло.

Софія Стужук вважає, що зробила достатньо для інформування про війну, і не є нейтральною стороною

Вона ні словом не обмовилася про винуватців війни, про звірства, які відбуваються в містах. "Але все триває. Тому що "десь там" так за нас вирішили. Тому що "комусь там" життя людей - розмінні монети для досягнення якихось "глобальних цілей", - подібна цитата інтерпретується як звинувачення в бік саме української влади.

Софія пояснила мовчання тим, що про це і так кричить весь світ, кожен канал інформації. Але ж її майданчик міг стати хорошим трампліном для інформування російської аудиторії і схилення їх думки на бік правди.

Тепер блогершу просять знову замовкнути і краще не писати/говорити зовсім, ніж висловлювати настільки багато байдужості.    

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Зарицька, Дурнєв, Павлик та інші: хто з українських зірок переїхали через війну.

Також ми писали, що Надя Дорофєєва і Володимир Дантес розлучаються після 12 років разом: це вже четвертий раз.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом