Найбагатша людина України Рінат Ахметов не працюватиме під російською окупацією
Найбагатша людина України Рінат Ахметов не працюватиме під російською окупацією

Найбагатша людина України Рінат Ахметов не працюватиме під російською окупацією

Рінат Ахметов, найбагатший український олігарх і власник металургійних заводів групи "Метінвест" у Маріуполі, повністю виключає можливість їх функціонування під російською окупацією.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

Заводи перейшли в режим консервації

Як тільки почалося вторгнення Росії в Україну, Ренат Ахметов наказав перевести "Азовсталь" і Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча в режим гарячої консервації. Це дозволило б уберегти місто і країну від техногенної катастрофи, якби заводи потрапили під обстріл, а також в найкоротші терміни відновити роботу всіх механізмів.

Мер Маріуполя Сергій Орлов розповів, що майже все місто зруйноване, окупанти знищили "Азовсталь"

На жаль, Маріуполь кілька тижнів зносять з лиця землі. Через постійні бомбардування і обстріли пошкоджена практично вся інфраструктура міста, а 18 березня окупанти дісталися і до "Азовсталь". Згідно з інформацією від мера Маріуполя Сергія Орлова, металургійний комбінат повністю зруйнований в результаті авіанальотів.

Росія не отримає українські заводи

На тлі очікування, що Маріуполь опиниться під владою росіян з дня на день, Рінат Ахметов заявив: "Ні за яких умов ці заводи не працюватимуть під російською окупацією". Правда, не уточнив, яким чином вбереже співробітників, яких на обох підприємствах приблизно 40 тисяч, від примусу до роботи.

Рінат Ахметов заявив, що "Азовсталь" і Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча не працюватимуть під російською окупацією

Також олігарх обіцяв, що після перемоги України у війні зробить все можливе, щоб допомогти відбудувати Маріуполь і "Азовсталь". Для цього він не пошкодує інвестицій.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що витік на заводі в Сумах: Перша допомога в разі отруєння аміаком.

Також ми писали, що "Ростуть як на дріжджах": що відбувається з цінами в Росії.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны