Що слід їсти під час нервової напруги: експертка розповіла про необхідні продукти у раціоні
Що слід їсти під час нервової напруги: експертка розповіла про необхідні продукти у раціоні

Що слід їсти під час нервової напруги: експертка розповіла про необхідні продукти у раціоні

Стрес і тривога вважаються тригерами проблем у ШКТ.

У такі моменти мозок посилає сигнали, які можуть змінити не лише нашу поведінку, а й поведінку травної системи.

Про це розповідає засновниця Школи Здоров'я, лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова.

"Також у момент сильних переживань ми можемо почати несвідомо заїдати стрес або, навпаки, втратити апетит. Тому слідкувати за своїм раціоном у період нервової напруги потрібно особливо уважно", - додає вона.

Клітковина - макроелемент, що дуже важливий під час стресу

Через можливі зміни в харчовій поведінці у нас з'являється ризик виникнення закрепів та інших проблем із ШКТ.

Крім того, клітковина може сприяти зниженню рівня холестерину, а її присутність у травному тракті – зменшити всмоктування холестерину в організмі.

Цей мікроелемент також сприяє контролю рівня цукру на крові. Вашому організму потрібно більше часу, щоб розщепити продукти з високим вмістом клітковини. Це допомагає підтримувати постійний рівень цукру на крові.

Рекомендована добова доза клітковини

25 г для жінок і 38 грамів для чоловіків.

Важливо вводити до раціону продукти, що містять клітковину, поступово. Це допоможе уникнути побічних ефектів, таких як здуття живота.

Щоб збільшити споживання клітковини, додайте в раціон продукти з нашого списку:

  • Груша - 3,1 г на 100 г
  • Авокадо - 6,7 г на 100 г
  • Яблука - 2,4 г на 100 г
  • Буряк - 2,8 г на 100 г
  • Сочевиця - 7,3 г на 100 г
  • Вівсянка - 10,1 г на 100 г
  • Темний шоколад – 10,9 на 100 г

А ще Катерина Толстікова у своїй Школі Здоров'я розповіла про найбільш доступні та поживні продукти.

Курячі яйця – одне з найкращих джерел високоякісного протеїну.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом