Бразилія використовує природні добрива через побоювання порушення імпорту на тлі війни в Україні
Бразилія використовує природні добрива через побоювання порушення імпорту на тлі війни в Україні

Бразилія використовує природні добрива через побоювання порушення імпорту на тлі війни в Україні

КИЇВ. 25 травня. УНН. Бразилія почала використовувати натуральні добрива через побоювання, що війна в Україні порушить імпорт важливих добрив. Про це інформує УНН, посилаючись на RFI.

Деталі

Бразилія є провідним виробником сої, кукурудзи, бавовни, цукрової тростини та кави та четвертим за величиною споживачем хімічних добрив на основі азоту, фосфору та калію, тобто NPK. Вона імпортує близько 80 відсотків загального обсягу поставок, 25 з яких ідуть з росії, країни, що наразі перебуває під санкціями Заходу через напад на Україну.

Це змушує бразильських фермерів шукати альтернативи, серед яких ремінералізатори або "агромінерали" - подрібнені багаті поживними речовинами породи, які розсипають на полях перед посівом.

Цитата

"Бразилія — тропічна країна, і дощі, як правило, змивають з ґрунту поживні речовини. Кам’яний порошок відновлює ґрунт і оновлює його", — розповів Марсіо Ремедіо, директор мінеральних ресурсів Бразильської геологічної служби.

За словами геолога Сузі Хафф Теодоро, ця техніка також "дозволяє корінням рослин краще розвиватися та отримувати поживні речовини, необхідні для росту". Вона додала, що у Бразилії є гірські породи правильного профілю в різних частинах країни, вартість яких "значно дешевша".

Як зазначив дослідник Хосе Карлос Полідоро, Бразилія все ще використовуватиме NPK в осяжному майбутньому, але це може різко зменшити залежність від іноземних постачальників. Органічні та органомінеральні добрива мають потенціал скоротити імпорт Бразилії на 20 відсотків, сказав він.

Раніше

Деякі країни ЄС вже заговорили про сьомий пакет санкцій проти росії. Як заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба, одна з пропозицій щодо нового пакету: вбити російський експорт.

Теги по теме
Украина Россия война Бразилия
Источник материала
Поделиться сюжетом