Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана

Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана

Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана - Фото 1
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана - Фото 2
Денісовій закидали надмірну деталізацію у повідомленнях про факти сексуального насилля з боку росіян, публікацію шокових історій та інші порушення етики.
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана - Фото 3
Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана - Фото 4

Верховна Рада підтримала звільнення Людмили Денісової з посади Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За відставку Денісової проголосували 234 народих депутати.

Железняк додав, що призначення нового омбудсмана Рада не розглядала.

Рада звільнила Людмилу Денісову з посади омбудсмана - Фото 5

25 травня низка медійниць і громадських організацій відкрито звернулись до Людмили Денісової із закликом скоригувати комунікацію про статеві злочини під час війни.

Денісовій закидали надмірну деталізацію у повідомленнях про факти сексуального насилля з боку росіян та публікацію шокових історій. Частина тих історій, які вже оприлюднила уповноважена Верховної Ради з прав людини, стосується неповнолітніх. Денісовій закидають й інші порушення етики.  

  • Читайте також: Головна редакторка «УП» каже, що просила редакцію не публікувати інформацію від Людмили Денісової про статеві злочини росіян

30 травня Людмила Денісова заявила, що після наради у президента Володимира Зеленського було ухвалено рішення про її звільнення. Денісова назвала своє звільнення незаконним та розцінила це рішення як втручання влади в діяльність омбудсмана. За словами Денісової, її звільнення не відповідатиме закону та порушуватиме низку статей Конституції України.

Фото: Ярослав Железняк, Радіо Свобода

Теги по теме
Верховная Рада увольнение
Источник материала
loader
loader