Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин
Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

Reuters Institute зафіксував зростання недовіри до новин

Найвищій рівень загальної довіри до новин зафіксований у Фінляндії, а найнижчий – у США.

Reuters Institute for the Study of Journalism опублікував щорічне дослідження про споживання новин у 46 країнах світу.

Дослідження показало втому респондентів від політичних новин, зокрема, більшість опитаних воліють ігнорувати новини про вторгнення Росії в Україну, пандемію коронавірусу та матеріали про економічні негаразди.

Хоча більшість опитаних продовжують регулярно споживати новини, 38% респондентів часто або іноді намагаються уникати читання новин – у порівнянні з 29% у 2017 році. Близько 36% опитаних – особливо молодше 35 років – стверджують, що новини погіршують настрій.

Фінляндія як і в 2021 році показала найвищий рівень загальної довіри до новин – 69%, а США – найнижчий – 26%. Довіряють новинам у Сполучених Штатах 42% опитаних.

Найпопулярнішою соцмережею для споживання новин є Facebook, також стрімко розвивається новинний сегмент у TikTok: молодша аудиторія все частіше отримує новини через цю соцмережу і має слабший інтерес до потужних онлайнвидань.

Найбільший інтерес до новин про російсько-українську війну спостерігається у Польщі та Німеччині, а також у Великій Британії та США.

Дослідження базується на опитуванні YouGov, яке проводилось у 46 країнах серед 93 432 респондентів, похибка становить 2-3%.

Детальніше з дослідженням можна ознайомитись за посиланням.

У 2021 році Reuters Institute зафіксував зростання довіри до онлайн-новин під час пандемії коронавірусу.

Інститут вивчення журналістики Reuters є дослідницьким центром при Оксфордському університеті, який відстежує тенденції в ЗМІ. Reuters Institute фінансує Фонд Thomson Reuters, благодійний підрозділ Thomson Reuters.

Фото: Chris Price/Flickr

Теги по теме
Новости
Источник материала
Поделиться сюжетом