На change.org зареєстрували петицію з вимогою вигнати Росію з ООН
На change.org зареєстрували петицію з вимогою вигнати Росію з ООН

На change.org зареєстрували петицію з вимогою вигнати Росію з ООН

На глобальній платформі change.org зареєстровано петицію із закликом вигнати Росію з Організації Об'єднаних Націй. У тексті петиції зазначено, що Росія – єдина країна, яка не пройшла процедуру приймання до ООН за ст. 4.

"Згідно зі ст. 23 Статуту ООН Росія не є постійним членом Ради Безпеки ООН! У чинному статуті ООН зазначено, що Радянський Союз досі існує, а Росію взагалі не згадують. Просимо [генерального секретаря ООН] Антоніу Гутерріша та ДГАКУ (департамент у справах Генеральної Асамблеї та конференційного управління. – "ГОРДОН") ООН надати документи, згідно з якими Росія посідає місце в ООН. Якщо таких документів немає, має бути ініційовано процедуру вступу Росії до ООН відповідно до ст. 4. У статті чітко зазначено, що в ООН може бути прийнято лише миролюбну країну, що неможливо до припинення російської агресії проти України", – зазначають автори.

Вони наголосили, що такий курс дій усуне право вето Росії в ООН, яке блокує багато мирних резолюцій, і відновить мир і порядок у міжнародній спільноті. Під час виступу на засіданні Ради безпеки ООН 28 червня президент України Володимир Зеленський закликав позбавити Росію повноважень у Генеральній Асамблеї ООН і відібрати в неї місце постійного члена Ради Безпеки ООН.

"Наша організація на підтримку Президента Володимира Зеленського створила петицію, в якій ми вимагаємо від ООН надати документи, на підставі яких Росія займає місце в Раді безпеки ООН та ООН взагалі. У разі відсутності таких документів – ми вимагаємо розпочати процедуру прийняття росії в ООН, що відповідно до ст. 4 Статуту ООН неможливо без припинення війни в Україні!" – пояснили на своїй сторінці у Facebook організатори петиції.

Підписати петицію можна за посиланням https://www.change.org/p/kick-russia-from-un.

Источник материала
Поделиться сюжетом