19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 вересня

Готовність міст до опалювального сезону, експерти Українського інституту майбутнього та закон «Про медіа».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», Суспільне, ICTV/СТБ, «Інтер».

Блоку «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ради» організували офлайн-студію. В ній працювали Ганна Гомонай, Тетяна Гончарова, Максим Зборовський та Вадим Колодійчук. Говорили про газову війну Росії проти Європи, допомогу бізнесу від держави, підготовку до опалювального сезону та співпрацю Великої Британії й України.

До обговорення газових воєн запросили експерт Офісу реформ Кабінету міністрів Максима Гардуса, радник голови правління НАК «Нафтогаз» Олексія Рябчина та директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка.

Про допомогу бізнесу та економіку говорили з головою Асоціації експертів зі сталого розвитку Аліною Соколенко, експертом з економічних та політичних питань, колишнім чиновником Георгієм Біркадзе й економістом Олексієм Кущем.

Підготовку до опалювального сезону коментували виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, експерт з енергетики Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп та виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

Про нову прем’єрку Великої Британії Ліз Трасс говорили з міжнародником Григорієм Перепелицею, політкоментатором Володимиром Фесенком й послом України в Хорватії (2010-2017) Олександром Левченком. Більшість із запрошених гостей регулярно долучаються до національного етеру в якості експертів. Зокрема, Максим Гардус, Григорій Перепелиця, Володимир Фесенко, Олександр Левченко, Олексій Кущ, Володимир Омельченко та Георгій Біркадзе.

Пізніше, у блоці Суспільного, до гостьової студії ще раз запрошували Олександра Слобожана. Також повторили низку інтерв’ю, які показували в етері раніше. Зокрема, з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, блогером Денисом Казанським та стендап-коміком Антоном Тимошенком.

Тему газового шантажу також обговорили у гостьовій студії ICTV/СТБ. До обговорення запросили радника міністра внутрішніх справ та директора Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка. Він сказав, що на шантаж Росії вже ніхто не реагує.

Закон «Про медіа» обговорили з експертом Центру демократії та верховенства права Ігорем Розкладаєм. Він сказав, що робоча група, яка розробляла законопроєкт, складалась з фахових експертів і юристів. Також він додав, що його завдання та завдання колег — зробити закон максимально фаховим. Говорили й про порушення квот на російський контент. «Детектор медіа» вже публікував детальні міркування Олександра Бурмагіна та Тетяни Авдєєвої про цей закон.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у гостьовій студії «Інтера» говорили про фіксацію руйнування української культурної спадщини та отримання допомоги. Також говорили про пожертви, спрямовані на відновлення культурних об’єктів, які почало збирати міністерство, а також проєкти у співпраці з ЮНЕСКО та будівництво культурного центру у Львові.

Источник материала
Поделиться сюжетом