Євросоюз не продовжив санкції проти Януковича, Пшонки та їх синів за розкрадання держкоштів
Євросоюз не продовжив санкції проти Януковича, Пшонки та їх синів за розкрадання держкоштів

Євросоюз не продовжив санкції проти Януковича, Пшонки та їх синів за розкрадання держкоштів

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Європейський Союз опублікував рішення Ради ЄС щодо вилучення зі списку санкцій колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, ексгенпрокурора України Віктора Пшонки та його сина Артема, введених за розкрадання державних коштів. Про це повідомляє УНН з посиланням на журнал ЄС.

Цитата

«5 березня 2014 року Рада ухвалила Регламент (ЄС) № 208/2014. На підставі перевірки Радою записи щодо чотирьох осіб, щодо яких термін застосування обмежувальних заходів закінчився 6 вересня 2022 року, та інформацію щодо їхніх прав на захист та права на ефективний судовий захист, мають бути виключені з Додатку I. до Регламенту (ЄС) № 208/2014», - йдеться в документі.

Деталі

Зокрема, з переліку осіб, на яких поширювалися санкції за неналежне використання бюджетних фондів або за пов'язані з цим службові зловживання, видалені чотири особи:

· Віктор Янукович;

· Віктор Пшонка;

· Олександр Янукович;

· Артем Пшонка;

Вони були у санкційному списку ЄС за неналежне використання бюджетних фондів України або за посадові зловживання, що спричинили втрати бюджетних фондів України.

Доповнення

Колишній президент Віктор Янукович та його син Олександр виграли у суді загальної юрисдикції Євросоюзу, щоб з них зняли санкції ЄС, накладені у 2014 році.

Суд загальної юрисдикції Євросоюзу раніше вже задовольняв позови Віктора Януковича та його сина Олександра проти Ради ЄС. Зокрема, 9 червня скасували санкції, які діяли проти Віктора та Олександра Януковичів з 7 березня 2019 року по 6 березня 2020 року.

Додамо

У серпні Рада ЄС вирішила запровадити нові санкціїпроти колишнього президента-втікача України Віктора Януковича та його сина Олександра у відповідь на воєнну агресію росії проти України, що триває.

Теги по теме
Евросоюз санкции Виктор Янукович
Источник материала
Поделиться сюжетом